Reese Witherspoon egy podcastban mesélt róla, hogy néha vele is előfordul, hogy megroppant idegileg, szemlézte a Page Six. A 44 éves színésznő Jameela Jamil műsorában vallott arról, hogy sokszor elszakadt nála a cérna, megtörtént, hogy gyerekei próbálták vigasztalni. 

Kétségtelen, hogy rengeteg őrült pillanat volt az életemben. Sokszor sírtam a konyhapadlón, és a gyerekeik jöttek oda hozzám a plüssállataikkal, hogy próbáljanak vigasztalni, és azt mondják, minden rendben lesz. Egyértelmű, hogy sokat szorongok, a szorongásom pedig depresszióba torkollik, sokszor nagyon depressziós tudok lenni. 

A színésznő az agyát egy mókuskeréken futó hörcsöghöz hasonlítja, aki nem tud leszállni a szerkezetről, folyamatosan próbálja utolérni magát. 

Witherspoon arról is beszélt, hogy a három szüléséből kettő megviselte, legkritikusabban első gyermeke, Ava szülésekor érezte magát, hiszen akkor a sztár még csak 23 éves volt, fogalma sem volt róla, mire számítson szülés előtt és után. 

23 éves voltam, mikor megszületett az első gyerekem és senki nem magyarázta el, mit is jelent, amikor kihordasz egy gyermeket, a hormonjaid pedig megőrülnek. Egész életem alatt sosem éreztem magam annyira depressziósnak, mint akkor. Nagyon félelmetes volt. 

A színésznő nagyon sok terápián túl van már, 16 éves korában járt először pszichológusnál.