Még március közepén nyilatkozta Détár Enikő az egyik bulvárlapnak, hogy mivel színházi munkái nincsenek jelen körülmények között, ha elfogy a pénze, bármilyen munkát elvállal, ha kell, takarít is. Hogy porrongyot mennyit fogott az utóbbi hetekben, nem tudjuk, de targoncát nagy valószínűséggel gyakran tologathatott, ugyanis az egyik áruházláncnál néhány napig árufeltöltőként dolgozott. 

Toplista című műsor - Örökifjú sztárok részében is feltűnő színésznő online csekkolt be az RTL Klub Reggeli műsorába, ahol miután a két műsorvezető, Lakatos Márk és Papp Gergely is megdicsérték a haját és a külsejét (utóbbi szerint Détár tisztára úgy néz ki, mint Barbra Streisand fénykorában), valamint kiderült, hogy a színésznő megbízik most érettségiző fiában, és nem kérte számon, mennyit tanult, megkérdezték a színésznőtől, mennyire értékelhető cikkünk elején is említett nyilatkozata egyfajta segélykiáltásnak, van-e most munkája.

Nem segélykiáltás volt, hanem azt fogalmaztam meg, hogy ahhoz az adott helyzethez szeretnék mindig alkalmazkodni, amit dob az élet. (...) Elkezdtem gondolkodni, ha ez 2-3 hónapnál tovább tart, vagy esetleg jön egy újabb hullám, akkor nem eret akarok vágni, megpróbálok nem segélyért rohanni. Mi az, amit én ennyi idősen el tudok vállalni?

Ezután elmondta, hogy karitatív munkát is vállalt, időseknek segített, ezért persze nem kapott fizetést. A karantén alatt szinkronizált is, de ami ennél rendhagyóbb, az az, hogy árufeltöltőként is dolgozott.  Lakatos Márk kissé csipkelődve megkérdezte tőle, vannak-e róla fotók, valamint kertésznaciban dolgozott-e. 

Persze, és push-upos melltartóban. Nem. Kényelmes cipőben, egész nap állni kell gyakorlatilag, fél 8-tól négyig. Én ezt tapasztalásnak tekintem, és azt gondolom, még jobban megbecsülöm azokat a munkákat és lehetőségeket, amiket eddig kaptam az élettől. 

Arra, hogy mit szóltak kollégái a nagykerben, azt válaszolta, mindenki kedves volt, és a szokott módon végezte tovább a munkáját, persze, azért meglepődtek. A vevőkkel nem is nagyon találkozott, de hát nem is sokan hagyhatták el otthonukat a karanténhelyzet miatt. Amikor mégis összefutottak, azt mondta, úgy beszélgetett velük, mint amikor a színházi büfében, szünetben csevegett az arra járókkal.