A hónap elején írtuk meg, milyen különleges nevet adott hatodik gyermekének a 48 éves Elon Musk. A férfi a X Æ A-12-ként szerette volna anyakönyveztetnie gyermekét, csakhogy a kaliforniai törvények ezt nem engedik, írja a Perez Hilton, ezért Musknak át kellett neveznie a gyermekét, most pedig az is kiderült, mi lett az új neve. (Spoiler: annyira drámai változásra nem kell számítani)

Bármennyire is meglepő, Kaliforniában nem az Æ karakter számít tabunak, hanem a 12-es szám, mármint ha valaki nevéről van szó. Az ottani szabályok szerint a nevek csak az angol ábécé 26 betűjéből állhatnak, számok nem szerepelhetnek benne. 

És hogy mi Musk volt megoldása? A férfi Insta-oldaláról derül ki, ahol az egyik követője rákérdezett, tényleg igaz-e, hogy meg kellett változtatnia a gyermeke nevét. Musk igennel válaszolt, és a csecsemő új megszólítását is elárulta: X Æ Xii lett az új neve.

Na de mit jelent a X Æ A-12?

Az X az ismeretlen változó, az Æ az énekesnő elf nyelvű helyesírása szerint az AI, ami emellett szerelmet és mesterséges intelligenciát is jelent. Az A-12 a pár kedvenc repülőjének, az SR-17-nek az elődje, aminek nincs fegyvere, csupán nagyon gyors. Az A pedig az arkangyal, ami mellesleg Grimes, Musk párjának kedvenc dala.