Billie Eilish egy 18 éves, amerikai énekesnő, akit a legtöbben a Bad Guy című számáról ismernek, amivel kb. minden lehetséges díjat megnyert a legutóbbi Grammy-kiosztón. Billie Eilish extravagáns ízléséről szintén ismert, különösen jellemző rá, hogy általában olyan, bő fazonú ruhákat visel, amik tetőtől talpig takarják a testét. Nos, néhány órával ezelőtt az énekesnő megtörte a jeget, és először posztolt olyan videót, amin vetkőzik. A majdnem négy perces kisfilm címe az, hogy Not My Responsibility, azaz Nem az én felelősségem, és Eilish (asszisztense) többek között a YouTube-ra is feltöltötte. Hát nézzük.

A cím arra utal, hogy Eilish nem érzi magát felelősnek azért, hogy mások mit gondolnak róla, főleg akkor, ha valaki a külseje, illetve a teste alapján alkot róla ítéletet. A videó testpozitív üzenete, hogy mindenki maga felelős a saját véleményéért, illetve azért, hogy hogyan és hol hangoztatja ezt a véleményt, miközben Eilish felhívja a figyelmet, hogy milyen sokan vannak, akik mások teste felett ítélkeznek. Mindeközben Eilish egy fekete űrben szép lassan veszi le magáról szintén fekete ruháit, majd a végén mintha elmerülne egy fekete folyadékban.

Lehet, hogy véletlen a hasonlóság, de Eilish videója nagyon emlékeztetett engem Jonathan Glazer rendezőtől az Under the Skin című, 2013-as horror-scifijére, ahol a többször ismétlődő kulcsjelenetben az űrlényt játszó Scarlett Johansson vetkőzik hasonló körülmények között, csak nem ő maga, hanem áldozata merül el a fekete folyadékban, hasonló kopogós zenére. Az alábbi filmrészletben az izgalmak 1:31-nél kezdődnek.

Ön szerint van köze egymáshoz a két videónak?