Ez egy heti trend, és a heti trendben általában hat személy szokott szerepelni (kivéve, amikor nem), és a hat személyt mindig összeköti valami, például az, hogy ugyanazon az eseményen voltak, vagy hogy ugyanazon trend szerint öltöztek fel. Ebben a heti trendben a vezérfonál az életkor: ez a hat lány 2000 után született, azaz mindannyian tizenévesek még, viszont már nagyon híresek.

A jelenleg népszerű és/vagy ismert tinédzserek jó része celeb szülők gyereke (ott van például Willow Smith és Kaia Gerber), de ehhez az összeállításhoz olyan lányokat kerestünk, akikre nem a szüleik miatt figyelt fel a nagyközönség. Tegyük hozzá: nem is az öltözködésük miatt, de a ruházatnak és a stílusnak hatalmas szerepe van abban, hogy az emberről milyen kép alakul ki, hiszen a megjelenés már a szavak és cselekedetek előtt tesz valamilyen benyomást a környezetre. Nézzük, ezek a fiatal lányok hogyan használják fel az ismertséget, mit közölnek saját magukról az öltözködésükkel, milyen öltözködést tartanak menőnek a tízes évek tizenévesei!

Greta Thunberg

Az a tizenéves lány, akiről 2019-ben a legtöbbet lehetett hallani, egyértelműen Greta Thunberg volt. A 16 éves, svéd aktivista meghökkentő hangnemben buzdít mindenkit, hogy minél többet tegyen a környezet védelméért – viszont amilyen meghökkentő a beszédstílusa, olyan hétköznapi az öltözködése. Az üzenet egyértelmű: Greta Thunberg csak egy átlagos lány, aki azonban az öltözködésnél fontosabb dolgokra koncentrál. Befonja a copfját és ezzel nagyjából el is van intézve a divatozás, ha kicsit lányos akar lenni, akkor esetleg felvesz valami rózsaszínt, de úgy egyébként feketében-szürkében utazza körbe világot mindenféle környezetkímélő módokon.

Danielle Bregoli

Danielle Bregoli elég sok szempontból a szöges ellentéte Greta Thunberg, de abban például mégis hasonlítanak, hogy ő is 16 éves és ő szintén indulatos beszédével hívta fel magára a figyelmet. Igaz, nem az ENSZ székházában, hanem egy talkshow-ban perlekedett ő, és azóta Bhad Bhabie művésznéven próbálja rapperkarrierjét beindítani. Ehhez nagyjából pont úgy öltözködik, ahogy Nicki Minaj és Cardi B alapján az ember egy női rappertől elvárja: harsány, tenyérbemászó, látványos, szexi, keménykedő. Ja igen, mindenkiről van 5 különböző fotó a képösszeállításban, szóval aki teljesebb képet szeretne kapni erről a hat lányról, az klikeljen valamelyik fotóra!

Halle Bailey

Őt nem szabad a neve miatt Halle Berryvel összekeverni, ő az egyik lány a Chloe x Halle nevű könnyűzenei formációból (Chloe a testvére). Már zenei karrierjével is szép ismertséget szerzett magának, de különösen a rivaldafénybe került ő, amikor kiderült, hogy ő fogja játszani Arielle-t A kis hableány élőszereplős változatában. Bailey öltözködéséről az a benyomása lehet az embernek, hogy fiatal kora ellenére próbál minél jobban hasonlítani arra a képre, ami a nagyközönség fejében él arról, hogy hogyan kell kinéznie egy fiatal énekes-színésznőnek. Tudja, hogy mi áll jól neki, mindig csinos, mindig látványos, mindig vonzó, soha nem túlságosan kihívó vagy extrém.

Maddie Ziegler

Az arca és a neve talán nem cseng ismerősen, de valószínűleg ön is ismeri Sia azon videóklipjeit, amikben egy kislány táncol. Nos, ez a kislány Maddie Ziegler, csak az első sikerek óta eléggé felnőtt, most már 17 éves. A Siával kapcsolatos szerepléseihez a Sia-produkcióhoz kitalált stílusban öltöztették fel, de a fenti pár fotóból egyértelmű, hogy ez a stílus nem Maddie Ziegler sajátja. Ő is szeret egy-két művésznős csavart belevinni az öltözködésébe, de a saját stílusa attól még sokkal közelebb áll az átlagoshoz, mint az extrémhez.

Millie Bobby Brown

Millie Bobby Brown a Stranger Things című sorozat kapcsán vált híressé, és a 15 éves, brit színésznőben az egyik legmeglepőbb a kora: a fotói alapján azon sem csodálkoznánk, ha tízzel több lenne, kb. semmi kamaszlányos nincs benne, Greta Thunberg fiatalabbnak néz ki nála, pedig igazából Millie Bobby Brown a fiatalabb. Még a haja is úgy van melírozva, mint egy felnőttnek. Milly Bobby Brown csinos és kész arra, hogy felnőttként komolyan vegyék, ha rajta múlik és összejön majd valami jó és fontos szerep a netflixes sorozat után is, akkor a húszas évek egyik legnagyobb sztárja lehet belőle. Mindenesetre már most ő a legfiatalabb személy a Time magazin összeállításában a világ 100 legbefolyásosabb emberéről.

Billie Eilish

Billie Eilisht be kell még mutatni? Ha igen, talán ezzel érdemes: ő az első és eddig egyetlen olyan énekesnő, aki 2000 után született és a hivatalos amerikai slágerlista élére sikerült kerülnie – Bad Guy című száma még a nyáron vezette a Billboard összesítését. Billie Eilishban az a zseniális, hogy miközben rengeteg éppen aktuális trend érvényesül az öltözékében (a hajszín! a túl bő ruhák! az élénk/neonszínek!), közben valahogy ezekből a klisékből mégis össze tud magának rakni egy egyéni és azonnal felismerhető saját stílust. (Ugyanezt a zenéjéről is el lehet mondani egyébként.)

Kinek a stílusa jön be önnek a legjobban? Szavazzon a kedvencére!

A 17 éves énekesnő azt mondja, szándékosan öltözik ilyen bő, alaktalan ruhákba, mert nem szeretné, hogy a nagyközönség lássa a testét. Kinek mi köze van hozzá, hogy milyen az ő teste, plusz Billie Eilish köszöni, de nem kér a body shamingből meg abból, hogy mindenki arról beszéljen, hogy fogynia, híznia vagy izmosodnia kéne-e. Plusz úgy egyébként meglepően normálisnak tűnik az a gondolatmenet, hogy egy lány, aki csak a jövő héten tölti be a 18-at, esetleg ne vetkőzzön éjt nappallá téve. Vagy nappalt éjjé téve.

Szóval a 20 alatti generációból ők hatan most a legfontosabb, legismertebb női hírességek. Önnek kinek a stílusa jön be a leginkább? Várjuk a szavazatát, mondjon véleményt!