Bár már hónapok teltek el azóta, hogy Harry hercegék bejelentették, elhagyják a királyi családot, még mindig rengeteg pletyka kering körülöttük. Legutóbb a brit Tatler magazinban jelent meg egy cikk, amely arról szólt, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné olyan kimerültek Harry hercegék távozása miatt, hogy még a gyerekeikre is alig jut idejük - szúrta ki Perez Hilton.

A szóban forgó cikkben Katalin hercegnét magasztalják, akinek amúgy is rengeteg feladata van, a sussexi hercegi pár azonban most még többet rótt a nyakára - állítja a lap forrása. Katalin – írják – tűr, és annyit dolgozik, mintha egy óriáscég vezérigazgatója lenne, de annak minden kellemes velejárója nélkül: se rengeteg szabadság, se jó fizetés nem jár ezzel. Emiatt kiégett, és úgy érzi, csapdába esett, illetve tombol a dühtől.

Na de talán nem is ezen háborodtak fel annyira Vilmosék, hanem azon, hogy a cikk szerint a Megxit miatt Vilmosék rettentően haragszanak Harryékre, akik miatt szakadt volna a nyakukba a rengeteg pluszmunka. És Harryék számlájára írnák azt is, hogy a sok teendő miatt már nincs idejük személyesen iskolába vinni a gyerekeiket, amit úgy élnek meg, mintha a három kis Cambridge-et cserben hagyták volna a rokonok.

A Kensington-palota tehát közleményt adott ki, eszerint a cikk hemzseg a hazugságoktól, és nem egyeztették velük a tartalmát. A Tatler magazin ezzel szemben állítja, hogy nem közölt hamis információkat, és az udvar végig tudott a készülő címlapsztoriról, hiszen felajánlották nekik, hogy dolgozzanak rajta együtt. 

Richard Dennen főszerkesztő kiáll Anna Pasternak és az informátorai mellett. A Kensington-Palota tudatában volt annak, hogy a „Catherine the Great” címlapon már hónapok óta dolgozunk, és megkérdeztük őket, hogy hajlandóak-e együttműködni. A tény, hogy tagadják ezt, teljességgel hamis.