A Quibi egy 2018-ban alapított vállalkozás, amely a hivatalos appját most április elején indította el. Egy mobilokra optimalizált Netflixként kell nagyjából elképzelni, azzal, hogy rövidebb, 10 perc körüli videókat lehet vele megnézni, így például nagyon praktikus a tömegközlekedésen. Kár, hogy április eleje óta alig használ valaki tömegközlekedést, mert mindenki otthon ül a járvány miatt, így aztán a Quibi jelenleg hatalmas bukásnak néz ki, amint arról az Index részletesebben írt itt. A cégtől jelenleg sorra bocsátják el az alkalmazottakat.

Van valaki azonban, aki nem vesztette el az állását, sőt elég szépen keresett a Quibin: Reese Witherspoon. A 44 éves színésznő a Fierce Queens című természetfilm-sorozatot narrálta a Quibinek, azaz felolvasta a szöveget az állatvilág nőstényeivel kapcsolatos érdekességekről a BBC produkciós cége által összeállított felvételekhez. A gázsija hatmillió dollár volt, ami kb. 1,8 milliárd forint, amit a színésznő természetesen annak ellenére megkapott, hogy a sorozat nézettsége nem volt túl jó az egyébként is roppant kevés felhasználóval rendelkező Quibin. Szóval vannak ugyan problémái Reese Witherspoonnak, de legalább jól keres.

Azt írja viszont a Page Six, hogy háborognak most a Quibi dolgozói, akik roppant nehéz anyagi helyzetbe kerültek, és félhetnek, hogy kirúgják őket – miközben Witherspoon ilyen csillagászati összeget kapott egy olyan munkáért, ami feltehetőleg nem igényelt különösebb idő- vagy energiabefektetést.

Sötét a hangulat

– nyilatkozta valaki, aki a Quibinél dolgozik. Feltehetőleg tovább rontja a kedélyeket, hogy elég egyértelmű, miért kapta meg pont Reese Witherspoon ezt a csodásan fizető megbízást: a színésznő férje, Jim Toth ugyanis a Quibi tartalombeszerzési és művészeti igazgatója, tehát nyilvánvalóan az ő döntése volt, hogy szupersztárnak számító felesége fogja narrálni ezt a természetfilm-sorozatot. Jim Tothról és a Reese Witherspoonról a fenti kép 2018 januárjában készült.