Péntek van, ez önmagában elég ahhoz, hogy az ember vidáman élje túl az utolsó munkával töltött napot, pár érdekes történetet a kávé mellé már csak a ráadás. Hát tessék: Szabó Zsófia elárulta a világnak, hogy miként hozta magát formába,  illetve Baló Júlia arról mesélt, hogy Latinovits Zoltánnal beszélt halála előtt, akinek tervei, elképzelései voltak.  

Szabó Zsófi tehát arról értekezett a Blikknek, hogy férjével közösen kezdtek futni, így sikerült a szülés előtti alakját elérnie. [Mármint nem a közvetlenül a szülés előttit.]

Mendel születése előtt is futottam, akkor is teljes elszántsággal csináltam, de sajnos abbamaradt. Az ember mindig kifogásokat keres, a sok munkára fogja, a gyereknevelésre, én sem voltam ezzel másként, de most elhatároztam, hogy visszatérek a régi önmagamhoz, akinek a sport fontos szerepet játszik az életében. Ami nagyon jó érzés, hogy a férjemmel együtt is szoktam futni. Amikor viszont Zsolti lovagol, akkor egyedül rovom a köröket.

Baló Júlia író-újságíró a Borsnak arról beszélt, hogy találkozott Latinovits-csal a halála előtt, és meglátása szerint a hirtelen megvont gyógyszerek okozhatták a színészlegenda rossz lelkiállapotát. (Latinovits Zoltán 1976. június 4-én, a balatonszemesi vasúti átjáróban veszítette életét. Máig kérdéses, hogy öngyilkossági szándék, vagy véletlen baleset következtében.) A cikkből kiderül, hogy a színészt rosszul érintette, hogy számos nyugtatót és antidepresszánst kellett szednie, melyek miatt elfelejtette a szövegeit. 

Majd' egy órán át beszélgettünk. Azt már korábban is említette, hogy zavarja az orvosságok hatása: méltatlannak érezte, hogy a napi, maréknyi nyugtató, altató, antidepresszáns miatt emlékezetkihagyás fenyegeti fellépéskor. „Nem emlékszem a szövegekre” – mondta, és úgy döntött, abbahagyja a gyógyszerek szedését. Ezt önkéntesen tehette, orvosi jóváhagyás, ellenőrzés nélkül; nem számolva azzal, hogy egyik napról a másikra nem lehet ezekkel az orvosságokkal leállni, csakis fokozatosan szabad. Ezzel a radikális megoldással ugyanis, éppen a gyógyszer hatásával ellentétes hatást érhetett el a szervezetében, idegrendszerével, tudatában: a legrosszabb állapotába kerülhetett a hirtelen megvonás miatt. A szanatóriumban találkoztunk utoljára személyesen, aztán már csak telefonon beszéltünk.

Végül pedig a címben ígért szenzáció: Bódi Sylvi egy napra maga mögött hagyta választott új életformáját, és kirittyentve érkezett meg Budapestre. Hogy mi dolga volt, nem részletezte, de az itt látható kép valóban nagyon másmilyen, mint amiket mostanában láthattunk tőle - például amikor a rukkoláját szüretelte mezítláb.