Billie Eilish az utóbbi időben a legnagyobb név a popzenében, sőt, valamennyire a divat világában is. Meglehetősen egyedi stílusa van, és a 18 éves énekesnő híres arról, hogy mindig olyan ruhákat visel, amik elrejtik a testét. Legutóbbi turnéjához kapcsolódóan egy videót adott ki erről, és most újra előkerült a téma a brit GQ magazin interjújában.

Itt egy bomba: sose éreztem, hogy engem bárki kívánna. Az eddigi pasijaim sose éreztették, hogy kívánnának. Egyik sem. És ez egy nagy dolog az életemben, hogy úgy érzem, hogy engem még soha senki nem kívánt fizikailag. Így aztán úgy öltözködöm, ahogy, és nem szeretek arra gondolni, hogy ti – vagy bárki – megítélitek [a testemet] vagy annak a méretét. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehet, hogy egy nap felkelek majd, és úgy döntök, hogy egy ujjatlan topot fogok viselni, volt már ilyen. [...] És ha ezt teszem, akkor hirtelen trendingelni kezd a mellem a Twitteren. Ami teljesen jó – jól néz ki.

Néha úgy öltözök, mint egy fiú. Néha úgy öltözök, mint egy menő lány. És néha úgy érzem, hogy csapdába ejtett ez az imázs, amit létrehoztam, mert néha azt gondolom, hogy az emberek nem nőként tekintenek rám. Ez a turnévideó pont erről szólt. Azt mondom benne: nézd, ezek alatt a ruhák alatt van egy test, és te azt nem láthatod. Nem kár érte? De az én testem az enyém, a tiéd pedig a tiéd. Kb. a testünk az egyetlen igazi dolog, ami igazán a miénk. Én láthatom, és én mutathatom meg, amikor meg akarom mutatni.

Billie Eilishről a fenti borítókép januárban a Brit Awards nevű gálán készült, az alábbi pedig most júniusból egy példa arra, hogyan öltözködik a Bad Guy című számról ismert énekesnő a hétköznapokon.