Gáspár Győző három év után fizette be most a milliókat, amiket a hatóságok követeltek rajta, de ez nem is olyan hosszú idő ahhoz képest, amennyit Anna Wintour friss beismerésére kellett várni. A Vogue című magazin amerikai kiadásának 70 éves főszerkesztőnője legendásan rossz természet hírében áll, és bár a vádakat egy hónappal ezelőtt újonnan felhánytorgatták, már 2006-ban, Az ördög Pradát visel című film idején is egyértelmű volt mindenki számára, hogy a vígjátékban Meryl Streep által parodizált gonosz főnököt Anna Wintourról mintázták. Nos, a főszerkesztőnő kiállhatatlanságáról és kegyetlenségéről 14 évvel ezelőtt filmet csináltak, és most végre ő maga is elismert ezt-azt, igaz, elég szőrmentén.

A Page Six egy belsős dokumentumot szellőztetett meg, amit Wintour a múlt héten küldött meg alkalmazottainak, természetesen a Black Lives Matter-mozgalom kapcsán. Ebben nem saját magára, hanem az általa vezetett lapra írja, hogy a Vogue „bántó és intoleráns” volt, és nem tett eleget a fekete dolgozók és designerek előrejutásáért.

Mi is követtünk el hibákat, bántó vagy intoleráns képek vagy sztorik publikálásával. Minden felelősséget vállalok ezen hibákért. Nem lehet könnyű fekete munkavállalónak lenni a Vogue-nál, és túl kevesen is vagytok.

Anna Wintour biztosítja kollégáit, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy a dolgok változzanak, és párbeszédet kezdeményez beosztottjaival.