Az már eddig is köztudott volt, hogy Vilmos herceg és Kate Middleton az egyetemen találkoztak egymással, ám a Sun cikkéből most az is kiderült, hogyan is történt pontosan, amikor a herceg először megszólította a mostani hercegnét. A jelenet inkább vicces, mint romantikus lehetett.

Egy, a házaspárról szóló angol dokumentumfilmben (Too Good to be True? / Túl szép, hogy igaz legyen?) árulta el Tom Quinn, egy, a királyi családra specializálódott újságíró, hogy bár Vilmos herceg és Kate Middleton is a St. Andrews-i Egyetemre jártak, kellett egy kis idő, mire felfigyeltek egymásra. Kettejük közül Vilmos herceg volt az, akinek előbb feltűnt mostani felesége, akit annyira nagy hévvel akart megközelíteni, hogy majdnem ráesett. 

Vicces sztori, hogy Vilmos annyira elszántan meg akarta ismerni Kate-et, hogy amikor felé sétált, megbotlott, majd azt mondta: „Ó, ez egy borzalmas kezdet volt, most biztos azt hiszed,  teljesen hülye vagyok."

- mesélte Quinn, majd hozzátette, Middleton nem hülyének, inkább viccesnek tartotta Vilmos herceget. 

Mégsem ekkor, hanem egy évvel később kezdtek el randizni, amikor Middleton egy jótékonysági divatbemutatón vett részt modellként, az őt bámuló Vilmos herceg pedig a mellette álló barátja fülébe súgta, mennyire dögösnek tartja Middletont. 

Égővörös lett az arcom, amikor először összefutottunk, annyira féltem az első találkozásunktól, hogy majdnem elrohantam

– idézte vissza Middleton első találkozását Vilmos herceggel egy 2009-es interjújában.

A dokumentumfilm egy másik szakértője, Simon Vigar szerint rengeteg egyetemista lány próbált meg imponálni az angol trón örökösének, aki végül Kate Middletont választotta. 2010-es eljegyzésüket követően 2011 áprilisában házasodtak össze, azóta már három gyerekük született.