A múlt héten jött a hír, hogy Jada Pinkett Smithnek volt egy házasságon kívüli viszonya egy August Alsina nevű énekessel, amire elvileg a férje, Will Smith is az áldását adta. A színészházaspár most leült egy piros asztal és egy Facebookon közvetítő kamera elé, hogy némiképp átbeszéljék a dolgokat, és hogy személyesen ők maguk is hozzászóljanak a róluk szóló témákról.

A videót azzal kezdik, hogy ők ezt megelőzően semmit nem mondtak a témáról, tekintettel arra, hogy ez egy magánügy, szóval a nekik tulajdonított nyilatkozatok nem hangzottak el. Most viszont elmondták, hogy amikor erre a bizonyos viszonyra sor került, a Smith házaspár éppen nem volt együtt, házasságuk válságba került, és úgy döntöttek, külön folytatják. Jada Pinkett Smith négy és fél éve került barátságba August Alsinával, aki akkoriban nagyon beteg volt.

A barátságból azért lehetett szerelem, mert Smithék úgy érezték, hogy kapcsolatuknak vége, barátságban váltak el egymástól, de volt egy pont, amikor azt gondolták, soha többet nem fognak beszélni egymással. Ezek után Pinkett Smithnek nem volt szüksége a saját engedélyén kívül senki más engedélyére egy új kapcsolathoz, ezért nem lehet azt mondani, hogy Will Smith úgymond megengedte volna a feleségének, hogy viszonyt folytasson valaki mással. Ez a megközelítés valószínűleg onnan származik, hogy Pinkett Smith és Alsina kapcsolata nem Smith háta mögött történt, nem ez a kapcsolat tette tönkre a házasságot.

Szóval most, hogy sikerült egy pletykát tisztázni, a twitterezők gyorsan el is kezdtek egy következőt: lehet, hogy idő közben Will Smith is kapcsolatban volt valakivel, esetleg Margot Robbie-val, akivel a Focus – A látszat csalban és az Öngyilkos osztagban együtt játszottak. Amit arra a Daily Mail rámutat, az ausztrál színésznő egy talkshow-ban egy játékban azt mondta, egy személyes természetű kérdésre a válasz Will Smith, de Robbie a játékban inkább megivott egy kupica rövidet, mint hogy elárulja, mi volt a kérdés.

Viszonyuk másik bizonyítékszerűsége az, hogy amint azt a két színész is említi itt-ott, nagyon működött köztük a kémia a közös munkák során, de bizonyos szemtanúknak úgy tűnt, nem csak akkor, amikor mentek a kamerák. Annak idején nyilvánosságra került néhány olyan fotó is, amin Smith és Robbie intim pózokban fényképezkedik egy fotóautomatában, de a két sztár szerint csak haverság, illetve jó kollegiális viszony állt a dolog mögött.