Folytatódik Johnny Depp perének tárgyalása: a színészt a Sun nevű bulvárlap leasszonyverőzte néhány éve, miután egykori felesége, Amber Heard családon belüli erőszak áldozatának vallotta magát. Az eljárás Londonban zajlik, a következő fejleményekkel.

Heard állította, hogy nem ő helyezett ürüléket a közös ágyukba, szerinte ez inkább a férje humorára jellemző, amint az egy, a tárgyalás során ismertetett sms-éből is kiderült.

Ismertettek viszont más sms-eket is, ezeket az orvosának írta, főleg arról, hogy a felesége folyamatosan bántalmazza érzelmileg. „A folyamatos sértegetések, a megalázás, a lekicsinylés, a köpködés, amivel összetöri a szívemet [...] egy rosszindulatú, gonosz és bosszúszomjas picsa!!!!!” Máskor azt írta, a felesége annyira ambiciózus, annyira mindenre elszánt a siker és a hírnév érdekében, hogy úgy véli, csakis emiatt jött vele össze. 

Meghallgatták Malcom Conollyt is, aki hosszú ideje Depp testőre. Ennek során a Sun ügyvédje, Sasha Wass felolvasott egy részletet Amber Heard naplójából – az idézett szöveg az elmondása szerint 2015 júliusában íródott, amikor az egykori pár éppen nászúton volt a Délkelet-Ázsiában. „Szörnyű volt a veszekedésünk. Johnny... egyszer csak azon kapta magát, hogy az inge a nyakamra van tekerve. Elképesztő belegondolni, milyen precizitás, koordináció kellett ehhez, ha figyelembe vesszük a körülményeket. Többször megütött. Nem is tudom, hogy került ez az óriási, elég bosszantó púp a fejem hátsó részére. Bassza meg, utálom ezt.” Wass megkérdezte Connollyt, hogy hallotta-e a veszekedést, vagy látott-e sérülést Heardön. A testőr mindkét kérdésre nemmel válaszolt.

Connolly arról is beszélt, hogy Depp azt mondta neki, Heard vágta le az ujja hegyét egy vodkásüveggel, aztán gyávának nevezte – Heard korábban úgy vallott, hogy Depp minden sérülését magának okozta.

Egy másik vallomásban Tara Roberts, a színész Bahamákon található birtokának kezelője azt mondta, tapasztalásai alapján Heard volt a bántalmazások elkövetője ebben a kapcsolatban, például egy 2015. decemberi esetről beszélt.

Hallottam, ahogy konkrétan azt mondja, „a karrierednek vége”. „Senki sem akar majd veled dolgozni.” „Teljesen készen vagy.” „Elhíztál.”

Ő, ahogy a többi alkalmazott is, azt mondta, sosem látták, hogy Heardnek sérülései lettek volna.

Utóbbiról beszélt Samantha McMillen, a stylistjuk is, Heard egyik tévés szereplése miatt. A kérdéses műsor a napokban már emlegetett Late Late Show (fentebb láthat egy adásrészletet), amelyben december 16-án Heard – elmondása szerint – két monoklival vett részt, de McMillen a tanúvallomásában azt közölte, hogy aznap többször látta, jó fényviszonyok között, közelről, smink nélkül, és egyértelműen állíthatja, hogy sem az arcán, se másutt nem voltak sérülések, vagy bántalmazás egyéb nyomai.

A műsor után Heard azt mondta nekem, „el tudod hinni, hogy megcsináltam ezt a show-t két monoklival?”, de nem volt monoklija, és láthatóan sértetlen volt egész nap, és akkor is. Később tudtam meg, hogy Heard azzal vádolta meg Johnny Deppet, hogy az azt megelőző éjszakán brutálisan bántalmazta.

Utóbb hallotta, hogy a színésznő azt mondta egy barátjának, hogy „győződj meg róla, hogy azok a képek a számítógépemre kerüljenek”, csak hát nem tudja, milyen képekről volt szó. A Depphez fűződő kapcsolatáról azt mondta, lojális hozzá a lojalitás kölcsönössége, illetve a színész iránta mutatott kedvessége miatt, de egyéb oka nincsen rá.

Wass rákérdezett egyéb részletekre is, például. hogy szerinte Heard akkor miért írt a sajtósának 16-ára virradó éjjel arról, hogy „elég sok zúzódásom van, de lehet, hogy egy vagy két monoklim lesz holnap... Talán nem leszek alkalmas a holnapira, de reggelig nem tudom [megmondani], milyen súlyos a helyzet”. Arra sem emlékezett, hogy arról beszélgetett volna Heard sminkesével, Melanie Inglessisszel, hogy milyen rúzzsal kéne elfedni a szájsérülését. 

Depp állítja, hogy exfelesége sérüléseket hamisítva próbált bizonyítékokat gyűjteni ellene, és a kérdéses estén pont hogy ő támadt rá, sérüléseket okozva az arcán. Készített képet például egy, a földön heverő hajcsomóról, amelyről azt állította, hogy a színész tépte ki. „Úgy emlékszem erre az időszakra, mint amelyben Heard folyamatosan veszekedéseket kezdeményezett, és többször fizikailag is rám támadt. Ha valóban úgy bántalmazták volna, ahogy leírta, nagyon súlyos és látható sérülései lettek volna. De nincs bizonyíték arra, hogy ez így lett volna.”

Heard tanúvallomása a héten várható.

Források: 1, 2, 3, 4.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Depp pere a Sun ellen: az alkalmazottak nem láttak sérüléseket Amber Heardön

Ő maga még nem tett vallomást. Állítólag folyamatosan szidalmazta és megalázta a férjét.

8 · Jul 15, 2020 02:20pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments