Május elején egykori alkalmazottja arról nyilatkozott, milyen gonosz és lelketlen munkaadó volt Ellen DeGeneres. Panaszkodása a sztár sok beosztottjára bátorítóan hatott, ezért többen is nyilatkoztak arról, milyen áldatlan állapotok uralkodnak a show-nál, aminek meg is lett a következménye: DeGeneres műsora ellen vizsgálatot indítottak, írja a New York Post.

Az Ellen DeGeneres Show exmunkatársai szerint néhányukat azért küldték el a műsortól, mert betegszabira kéredzkedtek, vagy mert temetésre kellett menniük. Az eljárást vezénylő Warner Bros a fent említett panaszok kivizsgálása mellett azt is megpróbálja kideríteni, igaz-e, hogy a műsor felsőbb vezetői nemcsak inkorrektek, de rasszisták is.

Sajnálom, csak a fehér dolgozók nevét tudom

– idézte a New York Post a show egyik dolgozójának beszámolóját, akivel a reggeli műsor egyik szövegírója beszélt így, amin a több kollégája jót nevetett.

Bár a vádak többségének célszemélye nem maga Ellen DeGeneres, a dolgozók szerint a sztárnak tisztában kellene lennie a munkakörülményekről, vagy amennyiben ez nem így van, feladata lenne, hogy meggyőződjön róla, mindenki fairül és tisztességesen viselkedik a beosztottjával. Bár már a műsor megszüntetéséről is pletykáltak már, ezeket a híreszteléseket cáfolták.