Nemrég számoltunk be róla, hogy a 2014-ben összeházasodott, majd 2016-ban elvált sztárpár, Jolie és Pitt bírósági ügye még mindig nem ért véget: a gyerekek elhelyezését illetően továbbra sem tudtak megállapodni. (Az exházasoknak hat gyereke van, három örökbe fogadott és három vér szerinti.) Angeline Jolie úgy látja, választott bírójuk, John W. Ouderkirk azért sem tud pontot tenni ügyük végére, mert képtelen elfogulatlanul végezni a munkáját, mivel korábban többször is dolgozott együtt Pitt ügyvédjével. A színésznő ezért Ouderkirk leváltását követeli. Pitt jogi képviselője szerint Jolie kérése nem más, mint egy olcsó próbálkozás arra, hogy húzza az időt, írja a Page Six.

Pitt ügyvédjei szerint a gyermekelhelyezési per legnagyobb vesztesei maguk a gyerekek, akik feje felett még mindig nem hozták meg a döntést, Jolie manővere miatt pedig még később születne meg a várva várt egyezség, ezért a színész ügyvédje azt követeli, tagadják meg Jolie bírócserés kívánságát. 

Arról nem is beszélve, érvel Pitt ügyvédje, hogy eddig is jól dokumentált és ismerhető volt, a bíró milyen ügyekben vett részt, így nem értik, Jolie-nak miért pont most pattant ki a fejéből az ötlete, akinek eddig semmi kifogása nem volt a férfi ellen. 

Épp ellenkezőleg, Jolie háromszor is beleegyezett, hogy  meghosszabbítsák Ouderkirk bíró kinevezését. 

A helyzetnek van még egy pikantériája: mint kiderült Ouderkirk bíró adta őket össze még 2014-ben.