Body shaming (vagyis mások kritizálása a testalkatuk vagy más, fizikai jellemzőjük miatt) már az internet előtt is létezett, de mióta kezünkben a lehetőség, hogy nyilvánosan, azonnal reagáljunk bármire, még gyorsabban terjed az emberi gonoszság.

Lana Del Reyről egy fodrászszalon posztolt friss fotót, megmutatva új, szőke frizuráját, és azt, hogy talán felszedett pár kilót, amióta karantén van. (Ő két napja posztolt magáról frissnek tűnő videót, íme.

A frizurájáról készült posztot azóta törölték, a trollok azonban csúnyán nekiestek. Twitteren azóta valóságos harc alakult ki az őt ledagadtozó felhasználók és a rajongók között.

Hogy tudjátok vonzónak találni Lana Del Rey-t a kamu szar szájával, nem beszélve arról, hogy kövér lett?

– írta egy Twitterező, aki épp nem mókuspofának nevezte az énekesnőt, a lentebb látható fotó láttán.

Ezt egyébként egy rajongó posztolta, aki elmondása szerint gyönyörűnek tartja kedvencét. A Twitteren nagyon hamar trend lett rákeresni Lana Del Rey elhízására, ami elszomorította a rajongóit.

A bántó posztok egy része azóta már eltűnt az oldalról, helyüket az énekesnő rajongóinak kedves szavai vették át, de vannak persze olyanok is, akiket továbbra is kiborít a trollok viselkedése.

Őszintén miért is adna ki Lana Del Rey új albumot? A social médiában mindenki bántja, dagadtnak, rondának és öregnek nevezik, és lehurrogják, amiért elmondja a véleményét. Miért akarná megjutalmazni a közönséget, amikor úgy bánnak vele, mint egy rakás szarral, és önbizalomhiányossá teszik?

– írta egyik rajongója.

Az énekesnő egyébként valóban nem túl aktív az utóbbi időben. Legutóbbi száma, a Norman Fucking Rockwell tavaly decemberben került ki a Youtube csatornájára, azóta nem hozott ki új dalt. A cikk borítóképe is 2019 szeptemberében készült róla, egy privát koncerten.