2008-tól, vagyis már 12 éve van édesapja, Jamie Spears gyámsága alatt Britney Spears, és igencsak valószínű, hogy legalább 2021 februárjáig ez a helyzet mit sem fog változni. Az énekesnő mellé azután neveztek ki gyámot, hogy 2008-ban idegösszeomlást kapott, és bár azóta Spears már bőven összeszedte magát, még mindig nem hozhat döntést apja nélkül nagyon sok dologban, például abban, hogy kivel járhat. Spears és menedzsmentje most azon dolgozik, hogy végre megszűnjön a sztár feletti gyámkodás, a bírótól pedig azt kérik, a tárgyalások eredményei legyenek nyilvánosak, írta meg a Page Six.

Britney vehemensen ellenkezik apja azon törekvése ellen, hogy az eljárást zárt ajtók mögött tartsák, mintha egy nagy családi titokról lenne szó

- olvasható az énekesnő ügyvédjének bírósághoz eljuttatott levelében, melyben azt is leírták, hogy Spears gyermekei sem mentális, sem bármilyen egyéb betegségben nem szenvednek, ezért indokolatlan, hogy a legnagyobb titoktartás mellett tárgyalják az ügyét.

A sztár ügyvédjei szerint azért cikkeznek annyi összeesküvéselméletről Spears gyámsági ügye kapcsán, mert Jamie Spears az évek során kínosan ügyelt rá, nehogy bármi is nyilvánosságra kerüljön lánya állapotáról. Az apuka már azt is többször tagadta, hogy visszaélt volna a hatalmával, és anyagilag megrövidítette volna a lányát.