Lenny Kravitz nem flanckoskodik sokat, amikor a szépségápolásról van szó. A  Vanity Fairnek adott interjújában rákérdeztek, milyen kozmetikumokat használ, ezért mondott pár szót arról, hogyan tisztítja az arcát.

Csak néhány dolgot használok. Először megmosom az arcom vízzel, majd az óceánból származó homokkal dörzsölöm át a bőröm. Ez a fajta homok nagyon finom, porhanyós.

[Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a kérdéses homok a Bahamákon található, saját szigetéről származik, ahol éppen kibekkeli a világjárványt. Ha elutazik onnan, nem viszi magával – szerk.]

Ami pedig  teste többi részét illeti, szintén környezetbarát termékekkel ápolja. Kókusz- zsírt, sheavajat ken magára, illetve Dr. Bronner mandulaszappant használ a testére, a hajára, és még a ruháit is azzal mossa.

A zenész a cikkben továbbá elismerően nyilatkozott lánya, Zoë Kravitz stílusáról, mert szerinte igazán természetes, könnyed, és csak úgy árad belőle a menőség. És bár úgy véli, hogy a lányának tényleg sokkal jobb a stílusérzéke, azért néha csereberélnek holmikat, mert akadnak közös pontok. 

Vannak cuccok, amiket mindketten szeretünk. Néha megpróbálom ellopni egy pólóját, néha meg ő veszi kölcsön az enyém. Az ékszerekkel és többi dologgal is így vagyunk. Nyilván én nem tudom hordani az ő ruháit, mert nagyon pici, de az évek alatt már biztosan lenyúltunk ezt-azt a másik gardróbjából.