Minden vasárnap a Velveten jelentkezünk egy divattal kapcsolatos összeállítással, amit úgy hívunk, hogy heti trend, és ahol általában hat nő közül lehet kiválasztani a legcsinosabbat. Ez a mai vasárnap egy kivétel, mert ezúttal nem nőket, hanem férfiakat ajánlunk az ön figyelmébe, mert annyira insiprálólag hatott ránk Lenny Kravitz hétfői öltözéke. A menőséget és a nevetségességet egy nagyon vékony és nehezen meghatározható, de a férfiaknál különösen nagy jelentőségű vonal választja el egymástól. Ezen a héten megint ezt a vonalat keressük.

Lenny Kravitz

Szóval hétfőn volt, hogy a Chanel rendezett egy vacsorát New Yorkban a Tribeca filmfesztiválon. Erre pár filmes gigasztár társaságában Lenny Kravitz is hivatalos volt, erre ő fogta, és a sötétöltönyös urak közé elment egy foltozott (elnézést, patchwork) farmerponcsóban (elnézést, ponchóban). Lenny Kravitzet mindig is a világ legmenőbb-legvonzóbb férfijai között szokták emlegetni, hát úgy tűnik, megelégelte ezt a címet.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr-nak mindig is megvolt a maga KHMM egyéni stílusa, amit baromira értékelünk, mert egy férfinak különösen nehéz bármi megjegyezhetőt alkotni egy olyan világban, ahol a sötét öltönyön kívül szinte semmi sem megengedett. Na de ezen a héten ő is mintha átcsúszott volna megint a menőből a furába, és ezt elsősorban annak a szemüvegnek köszönheti, amit szintén hétfőn viselt, Los Angelesben az Avengers: Infinity Wars premierjén.

Vin Diesel

Na de Vin Dieseltől nem számítottunk ilyesmire. Erre tessék, ugyanazon a premieren, ahol Robert Downey Jr. ebben a meghökkentő napszemüvegben feszített, az übermacsó Vin Diesel ágacskákkal vagy háncsdarabokkal vagy nem is igazán értjük, mikkel kidekorált farmerdzsekit viselt. (UPDATE: azért nem értjük, mert szégyenszemre nem láttuk a Galaxis őrzőit. Ezek a dekoratív gyökerek a Groot nevű karakterre utalnak, akinek Vin Diesel a hangja a filmben.) Egy egyébként csupafehér szettet mindenesetre csak feldob pár ágaskodó gyökér.

Kehinde Wiley

Kedd este New Yorkban volt a Time 100 nevű gála, amit értelemszerűen a Time magazin rendezett. Ezen részt vett Kehinde Wiley festőművész is, egy olyan öltönyben, amit egyszerűen nem hagyhattunk ki ebből az összeállításból. Ez a bonyolult geometrikus mintákkal operáló öltöny szinte optikai csalódást okoz az embernek, kétségtelenül giccses-ripacsos, de nekünk valamiért baromira bejön. Viszont nekünk is csak egy szavazatunk van az alábbi szavazásban, természetesen az ön véleménye ugyanannyit ér, mint a miénk!

Philip Sallon

Nem akartuk elvinni ezt az összeállítást a totális őrület irányába, de Philip Sallonnak egyszerűen nem tudtunk ellenállni. A brit divattervező egy londoni kiállításmegnyitóra ment el a fenti – hááát – öltözékben, de persze az egészben pont az a legfurább, hogy nincs is felöltözve, hanem a felsőteste össze van kenve műkosszal, plusz van rajta egy anarchiajel. Végülis miért lenne csak a kockahasú modellek kiváltsága a félmeztelenkedés? Elméletben valahol nagyon is egyetértünk Sallon üzenetével. Elméletben. Valahol.

Samuel L. Jackson

Ki tetszett a legjobban?

Levezetésnek a végére tartogattuk az új Avengers-film premierjéről egy harmadik színészsztárt, Samuel L. Jacksont. Robert Downey Jr-hoz nagyban hasonlít ő abban, hogy szintén egy tök menő, de nem túlspilázott öltönyt visel, viszont ami a fején van, az néhányunknak lehet, hogy kicsit túl sok. Ezt a szemüvegkeretet nehéz hova tenni, és hát ez a sapka is minden, csak nem előnyös, dehát belátjuk, ezek a sapkák és fura szemüvegek Samuel L. Jacksonnak nagy kedvencei, mint a kanadai miniszterelnöknek a színes zoknik. És legalább színben össze van hangolva a sapó a trikóval és az öltöny csíkjaival. Nem szaporítjuk tovább a szót, részünkről ennyi volt a heti trend erre a vasárnapra, kérjük, ha van kedve, tegye hozzá a magáét egy szavazattal!