Majdnem egy hónapja már, hogy Chrissy Teigen modell és tévés személyiség megrázó fotókkal tette közzé az Instagramon, hogy elvetélt. A traumatikus eseményről egyszerre intim és sokkoló fotókat publikált, van köztük olyan is, amelyiken sírva tartja a karjában a halott magzatot.

A poszt kiemelkedően nagy visszhangot kapott, kezdve például a 11 millió lájkkal, de a sok együttérző üzenet mellett szintén sokan voltak, akik úgy vélték, hogy ez nem egy olyan dolog, ami az Instagramra, illetve a nagyközönség elé való. Nos, Chrissy Teigen a blogjában most egy igen terjedelmes bejegyzést jelentetett meg, amiben válaszol mindenkinek, azoknak is, akik kritizálták, de a válaszában kiemeli: nem gondolja, hogy ezt nem kellett volna megosztania, sőt, további részleteket ír meg a vetéléséről. A teljes írásért kattintson ide!

A 34 éves híresség megköszön minden kommentet és neki szóló üzenetet, különösen azoknak, akik azt is beleírták, hogy tudják, hogy Teigen nem fog tudni nekik egyenként válaszolni, és hogy ez nem is baj. A modell hozzáteszi, hogy tényleg nem tudott, viszont valamennyi üzenetet olvasta, és nagyon hálás volt minden együttérzésért. Válaszol azonban azoknak is, akik kritizálták, méghozzá ezt:

Ki sem tudom fejezni, mennyire nem izgat, ha gyűlölöd a fotókat. Mennyire nem izgat, ha te nem tettél volna ilyet. Én átéltem, így döntöttem, és a legfontosabb, hogy ezek a fotók nem bárkinek szólnak, hanem azoknak, akik átélték ez, vagy van bennünk annyi kíváncsiság, hogy szeretnék tudni, milyen ezen keresztülmenni. Ezek a fotók csak azoknak szólnak, akiknek szükségük van rájuk. A többiek véleménye semmit nem számít nekem.

Teigen annyira komolyan gondolja, hogy meg szeretné osztani a történetét, hogy arról további részleteket közöl az írásban. Elmeséli például, hogy hosszú ideig folyamatosan vérzett, mielőtt kórházba került volna. Teigen azt írja, ebben a periódusban felnőttpelenkát kellett viselnie folyamatosan, de végül annyi folyadékot vesztett a méhéből is, hogy ha hanyatt feküdt, úgy érezte, hogy kintről is kitapinthatók a hasán keresztül a baba karjai és lábai.

Teigen előző terhessége sem volt sima, méhlepény-problémái miatt második kisfia egy hónappal korábban született. A folyamatos vérzés miatt pár kórházban töltött nap muszáj volt mesterségesen beindítani a szülést, pedig lehetett tudni, hogy a baba még nem elég fejlett, de egyre inkább fenyegetett a veszély, hogy ha még tovább várnak, az anya élete is veszélybe kerülhet. A fenti posztban ez első kép ekkor készült: amikor közölték, hogy nem lehet tovább várni, muszáj beindítani a szülést.

Teigent epidurálták, aztán nagyon sok idő eltelt, és Teigen csak annyit ír, hogy a magzat egyszer csak ott volt, nem volt életben, de a kezébe adták, ő pedig megcsókolta a kisbaba kezét és lábát. Férje, John Legend és thai származású édesanyja voltak vele az egész közben, Teigen őket kérte meg arra, hogy fényképezzenek le mindent, és ezt meg is tették a számára, bár nem szívesen. A beszámolóból kiderül továbbá, hogy a magzat hamvait a család otthonának kertjében temették el.

Az írás végkicsengése ugyanaz, mint ami Teigennek a vetélés utáni első, október közepén megjelent posztjában olvasható rövidebben:

Csendesebbek vagyunk most, de jól vagyunk. Szeretet mindenkinek.