Harry Styles az első férfi, aki a Vogue címlapján egyedül szerepel, ám ezzel nem aratott osztatlan sikert. A divatlapnak adott interjújában az énekes arról is beszélt, hogy néha a ruhaboltok női részlegén köt ki, és ha már egyszer ott van, felpróbál néhány ruhát, amikben gyakran kifejezetten jól érzi magát. Styles  a Vogue-nak készített fotósorozat több képén is szoknyát visel, lásd a nyitóképünkön vagy az alábbi beágyazáson.

A Trumppal szimpatizáló, konzervatív beállítottságú amerikai írónő, Candace Owens az elsők között volt, akik Twitter-oldalán hevesen kritizálták Styles Vogue-szereplését. 

Egyetlen társadalom sem tud túlélni erős férfiak nélkül. Keleten tudják ezt. Nyugaton, a férfiak egyre határozottabb elnőiesedése és az, hogy a gyerekeinknek marxista elveket tanítanak, nem lehet véletlen. Ez egy egyértelmű támadás. 

 A fenti poszt ellen nyilvánult meg többek között Olivia Wilde is, aki csak annyit írt a bejegyzés alá megjegyzésként, hogy: 

Szánalmas vagy.

Kathy Griffin pedig arra figyelmeztette Owenst, hogy Styles rajongóival nem érdemes ujjat húznia, írja az E! News.

Jameela Jamil is Styles mellett foglalt állást, aki azt írta Twitter-oldalára, hogy szerinte az énekes igenis férfias, hiszen ő úgy véli, hogy 

...az a férfias, amiről azt gondolod, hogy férfias, nem pedig az, amit a bizonytalan, mérgező, nőgyűlölő, homofób faszfejek döntöttek el több száz évvel ezelőtt. Harry 104%-ig tökéletes. 

 Styles nem méltatta  a fenti kommentháborút, inkább a Vogue-nak adott interjújából idéznénk az ide kívánkozó részt:

Szerintem ha találsz egy ruhát, amiben jól érzed magad, az olyan, mintha belebújnál egy szuperhős jelmezébe. A ruhák arra valók, hogy kísérletezzünk velük és jól érezzük magunkat benne. Ami igazán izgat, hogy ledöntsük ezeket a falakat.