Egy másik évtizedben, egy másik csatornánál, egy másik reality show-ban tűnt fel először Szögeczki Ági, aki most a TV2 Farm VIP műsorában versenyez celebtársaival. A műsorban néhány barátot is szerzett, például Vasvári Vivient, akivel néhány nappal az interjúnk készítése előtt együtt vitték gyerekeiket egy ugrálóvárba, ahol Ági olyan szerencsétlenül lépett, hogy kiment a bokája. Alig bír állni, de amikor felajánlom neki, hogy üljünk le az interjú alatt, visszautasítja. Inkább áll, különben is, ritkán öltözik ki így, általában anyukaként a kényelmi szempontok dominálnak nála. Most viszont nem mint anyuka van jelen, és bár nem is erről kérdeztem, mégis azonnal szóba került a kisfia. Interjú.

Könnyen igent mondtál a TV2 felkérésére?

Csak egy dolog miatt bizonytalankodtam egy picit, még sosem voltam ilyen hosszú ideig távol a fiamtól. Egyedül nevelem, nagyon erős kapcsolat van közöttünk, ő az én másik felem. A TV2 ajánlata után egyből felhívtam a szüleimet, hogy megkérdezzem, tudnának-e rá vigyázni. Miután igennel válaszoltak, megnyugodtam és elvállaltam a szereplést. A tizenhat év alatt nagyon sokat változtam, akkor még tulajdonképpen csak egy fiatal kis csitri voltam. Kíváncsi voltam magamra, hogy fogom bírni a Farm VIP-t.

Vasvári Vivientől félt a legjobban a Farm VIP-ben

Szögeczki elárulta nekünk, hogy a műsor legelején Vasvári Vivientől tartott a legjobban, akit korábbról bár nem ismert személyesen, úgy hallotta róla, hogy egy olyan ember, akit ha megbántanak, kétszeresen adja vissza, emellett a végsőkig kiáll az igaza mellett. Ennek ellenére, amikor az első promóképek készítésekor találkoztak, Vasvári nagyon szimpatikus lett neki, egyből megtalálták a közös hangot.

"Szinte besuhant a fotózásra, rám köszönt, és közölte, hogy annak idején nézett a tévében. Azonnal megnyílt előttem, amikor beköltöztünk a Farmra, egyből éreztük, hogy jó párost alkotunk majd."

És mire jutottál?

Sokkal többet bírok, mint gondoltam volna, akadtak olyan feladatok, ahol saját magamon is meglepődtem. Nem lettem száz százalékosan egy új személy, egy nagyon színes paletta vagyok, akit az anyaság nagyon megváltoztatott, szerintem jó irányba. A humorom semmiképp sem akarnám félretenni, ha az nincs az életedben, nincs is miért élni. De tudok harcolni is, kiállok a mások és a saját igazamért is, két helyen dolgozom, hajtom magam, egész nap rohanásban vagyok. Soha nem tartott el senki, minden forintért megdolgoztam.

2004-ben szerepeltél a Való Világban, azóta pedig kisebb megszakításokkal, de mindig feltűnsz valahol. Szerinted miért érdekled még mindig ennyire az embereket?

Nagyon hálás vagyok a csatornának és a műsor két producerének, hogy meghívtak a Farm VIP-ba. Ez kicsit olyan, mint egy elismerés, tudod? Jólesik, hogy szeretnek, ráadásul úgy, hogy nem játszom meg magam, önmagamat adom. Ettől függetlenül nem úgy kell elképzelni az életem, hogy a telefon mellett ülök, és várom, hogy hívjanak a tévétől. Azt gondolom, hogy a megbízhatóságom is sokat számít abban, hogy még mindig a köztudatban vagyok. Rám minden körülmények között lehet számítani, olyan szituációkban is, amikben a többi celeb esetleg nemet mondana. Ha kell, fél lábon is eljövök, ami most egy picit szó szerint is igaz.

Bár többször utaltál a Való Világra a beszélgetésben, nem mondtad ki a valóságshow nevét. Zavar, ha szóba kerül ez a téma?

Nem, nem szeretném letagadni, hogy ott tűnt fel a nevem először, de örülök, hogy már lekerült előle a VV, és Szögeczki Áginak hívnak. Soha életemben nem fogom elfelejteni azt a 138 napot. Egyetlen szavazás után jöttem ki, sosem küldtek a többiek párbajozni. Nem voltak nagy konfliktusaim, kivéve persze Leóval. Vannak még, akik az akkori önmagammal azonosítanak, de már annyi remek, többnyire TV2-s produkcióban voltam, hogy már inkább ezekhez kötnek. Néha, ha elmegyünk bevásárolni, odajönnek hozzám egy szelfire, de ők már nem a VV-hez csatolnak, hanem inkább a TV2-s Édes élethez, amiben kismamaként szerepeltem és egészen a szülőszoba ajtajáig engedtem be a kamerákat. Sokan akkor kapnak észbe, mennyi idő eltelt a műsor óta, amikor meglátnak engem és a hétéves kisfiam.

A fiad esetében milyen szabályokat fektettél le a szerepléseket illetően?

Csak akkor szerepel, ha van hozzá kedve. Soha semmit nem erőltetek neki, és nem fogok a jövőben sem. Ördög Nóri műsorába, a Vigyázat, gyerekkel vagyok!-ba például ő szeretett volna bemenni, így többször is voltunk, meg is nyertük.

A Farm VIP szereplőivel nagyon jóban lettél, de a régi villalakó-társaiddal tartod a kapcsolatot?

Sok idő eltelt már azóta, mindannyiunk élete nagyon megváltozott. Van, akivel beszélek, például Milóval, akivel lehet, hogy egy közös munkánk is lesz. Bár erről jut eszembe, hogy két olyan villalakó-társam is volt, akik idén felhívtak, hogy megkérdezzék, hogyan csinálom, hogy még mindig szerepelek műsorokban, esetleg nem tudnám-e őket is bejuttatni valamelyikbe. Annak idején, amikor kijöttünk a villából, nagyon sok társammal elszaladt a ló, mondtam is nekik, hogy maradjanak a földön.

Ahogy te is.

Nem tartom magam kiemelkedően érdekesnek, de egyéniség vagyok. Szókimondó, őszinte, érzékeny. Ha van ötszáz forint nálam, abból kétszázat biztos odaadok egy hajléktalannak. Nem érzem magam rossz embernek. Biztos megosztó is vagyok, de már nem foglalkozom azokkal a sokszor arcukat és nevüket sem vállaló emberekkel, akik gonoszkodnak velem. Csak a családomnak, a gyerekemnek akarok megfelelni. Ki merem jelenteni, hogy az elmúlt 16 évben, bármilyen stáb dolgozzon velem, valószínűleg totál megbízható és együttműködő emberként gondolnak rám.

Figyelemmel kísérted az utánatok következő többi Való Világot?

A negyedik évadot igen, akkor az előző szériából be is kellett költöznünk hármunknak, Anettnek, Milónak és nekem, ahol szuper három napot töltöttünk el az akkori villalakókkal.

Na és a többi évad?

Olyan szintű változáson ment keresztül a műsor, hogy már nem is vagyok rá kíváncsi. Amikor még én voltam benne, őszintén, tiszta szívvel játszottunk. Persze, azért mi is taktikáztunk, részemről nem volt benne csúnya beszéd, sem erotika. Én úgy mentem be, hogy magammal vittem, amit otthon tanítottak és sosem felejtettem el, hogy egy ország és az édesanyám is néz. Szerelmesek voltunk Leóval, de egy csóknál több nem történt közöttünk odabent a villában. Akik most beköltöznek, nagyon más világban élnek, amivel nem tudok azonosulni. Lehet, hogy én vagyok lemaradva, én látom rosszul a dolgokat, de kétlem. Ma teljesen másról szólnak ezek a műsorok, mint tizenhat évvel ezelőtt.