Kaptunk egy sajtóközleményt arról, hogy új videóklippel jelentkezett Sean Darin. A szám címe az, hogy Hugh Grant, és a dalban fícsöringel RISK álnéven Szűcs Krisztián, aki annak idején a Heaven Street 7 frontembereként lett híres. Nézzük!

A fenti kliphez tartozó sajtóközlemény teljes egészében a poszt alján a legördülőben olvasható, és ez ki is emeli, hogy a videót Aphex Twin inspirálta, aki Sean Darin, valamint a kliprendező, Porkoláb Norbert nagy kedvence. Aphex Twintől a legismertebb szám a Windowlicker, de a Hugh Grant képi világa engem sokkal inkább a Come to Daddyre emlékeztet, úgyhogy azt embeddelem be ide alább. Ha ön nem ismeri ezt a klasszikust a '90-es évekből, kattintson alább a play gombra, és egészen biztosan nem fogja túlzásnak találni a címben található rettenetes jelzőt.

Hugh Grant és egy LSD trip - új videóval sokkol Sean Darin

Az ismert és elismert hazai producer, Szepesi Zsolt az elmúlt időszakban a legkülönfélébb előadókkal készített súlyosabbnál súlyosabb trackeket. A Hugh Grant című dalban is egy ismert hazai énekes hallható, a hozzá készült, Aphex Twin világát idéző videó pedig maga a teljes téboly.

A hazai könnyűzene egyik megkerülhetetlen alakja Szepesi Zsolt, aki 2013-ban indította útjára elektronikus szólóprojektjét. Első remixére rögtön lecsapott Armin Van Buuren holland kiadója, de később jelent meg dala Avicii kiadójának gondozásában is. Sean Darin neve tehát a nemzetközi vizeken sem ismeretlen, miközben itthon a legkülönbözőbb stílusú előadókkal kollaborál, és rántja ki őket egy pillantás alatt a komfortzónájukból. Nincs másképp ez a most megjelent Hugh Grant esetében sem - a RISK álnév mögött ugyanis az egykori HS7 frontember, Szűcs Krisztián áll, akivel évekig közösen alkotott NAZA nevű közös zenekarukban. A Hugh Grant első demója egyébként 2017 óta kallódott Sean Darin folderében - először instrumentális dal szeretett volna, de a NAZA-stúdiózás után, egy kedd hajnalon megkérte zenésztársát, hogy rappeljen rá kicsit az alapokra. Az impró olyan jól sikerült, hogy 90%-ban ez a 3 évvel ezelőtti verzió hallható a dalban most. Az ütős undergound UK garage-house megőrülés nem véletlenül viseli az angol színészóriás nevét, erről Sean Darin a következőképp mesél:

Hugh Grant minden filmben olyan, mintha ugyanazt a szerepet játszaná, hogy ő Angol, nagy betűvel. Semmi többet nem visz bele, csak hozza, hogy ő az elegánsan távolságtartó, felsőbbrendű, fejlett sziget, és valahogy azt az érzést kelti, hogy akinek ez nem tetszik az mit sem ért. Felszínesen elegáns és visszafogott, de valójában egy gigantikus egó. Matyi, a mi klipünk főhőse ennek a jól felépített képnek pontosan az ellentéte mindenben. Végigkövetjük egy napját, miközben különböző tudatmódosító szerek hatásait éli át, és a maga "eszközeivel" ő is menő angol akar lenni, mint Hugh Grant.”

A videót Porkoláb Norbert rendezte, aki amellett, hogy Sean Darin állandó alkotótársa klipek terén, a több nemzetközi és hazai fesztiválon is díjazott Álmatlan című dokumentumfilmet is jegyzi. A kisfilm a dal mondanivalójára épül - egy görbe tükör, ami felveti azt a kérdést, hogy biztos jó nekünk, ha mások akarunk lenni, mint amik vagyunk? És ha felveszünk stílusokat, és átveszünk viselkedési formákat, akkor vajon azokká is válunk? És kell nekünk ez egyáltalán?

Kelet-európaiként nagyon szeretjük majmolni az angol kultúrát. És közben ez a dal, ez a klip megmutatja azt, hogy a legmenőbbek akkor vagyunk, ha önazonosak, autentikusak tudunk lenni. És ez csak akkor lehet, ha merészen vállaljuk magunkat. Így, itt, a mi eszközeinkkel, Kelet-Európában.”

Így született meg tehát ez a vibráló klip, ami a főszereplőt kíséri végig tébolyult útján, és aminek kiteljesedése egy LSD trip - ezt nem titkoltan a rendező és a művész közös nagy kedvence, Aphex Twin inspirálta.

Sean Darin folyamatosan az újdonságot kutatja a zenében - az ad erőt számára, ha sikerül valami olyat írnia, amilyet még ő maga sem hallott. Így született meg tehát a Hugh Grant, amit a tervek szerint további, eddig a fiókban lapuló trackek követnek nemsokára. Ígérete szerint tehát egy szürettel teli, eseménydús időszak következik.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Rettenetes videóklipben bukkant fel Szűcs Krisztián a Heaven Street 7-ből

Ha önnek mondanak valamit azok a szavak, hogy Aphex Twin Windowlicker, akkor tudja, mire kell számítani. Íme Sean Darin és a Hugh Grant című dal.

2 · Nov 20, 2020 04:19pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments