Mahershala Ali egy 46 éves, amerikai színész, aki eddig kétszer nyert Oscart a legjobb mellékszereplőként, méghozzá két legjobb film-győztes alkotásban nyújtott alakításáért: szerepelt ő a melegtémájú Holdfényben és a rasszizmustémájú Zöld könyvben is. Szerepelt továbbá a Mind Power Mixtapes nevű podcast-sorozatban is, ahol szóba kerül, hogy szexjelenetet soha nem vállalna, mert ez nem fér össze erkölcsi nézeteivel. A Mahershalalhashbaz Gilmore néven született színész muszlim vallású, és annak idején a Benjamin Button különös élete című, David Fincher által rendezett, 2008-as filmhez kérték fel egy szerepre. Erre emlékezett most vissza a következőképpen:

Szóval a régi ügynököm felhívott és azt mondta: „Mahershala, megkaptad a szerepet”. Erre én: „egy dolog van: ott az a szexjelenet, amiben csókolóznak. Ha szexjelenet van benne, nem csinálhatom meg.” [...] Nem játszom szexjelenetben.

Ali végül belekerült David Fincher filmjébe, és a kérdéses jelenetben csak annyi látszik, hogy csókolózni kezdenek a partnerét játszó Taraji P. Hensonnal.