Nehéz helyzetbe kerültek a színészek, ugyanis a világjárvány miatt bezártak a színházak, ők pedig munka nélkül maradtak. Na persze nem mindenki, van, aki kreatívan feltalálta magát. Az első hullámban Détár Enikő árufeltöltőként dolgozott, most pedig Xantus Barbaráról derült ki, hogy másik munkát talált. Egy pesti pláza folyosóján árul maszkokat és fertőtlenítőszert, szúrta ki a Ripost munkatársa, aki a helyszínen egy rögtönzött interjút is készített a színésznővel. 

Muszáj pénzt keresnem, mert most nincs semmi bevételem. Nem adtam fel a hivatásom, de ez egy váratlan, különlegesen nehéz helyzet és egy ilyen alkalmi munka segít túlélni, lelkileg és anyagilag is

-mondta Xantus Barbara, akinek két gyerekéről is gondoskodnia kell. 

A maszkokat áruló színésznőt többnyire hangjáról ismerik fel, mivel arcát maszk takarja. Általában kedvesek vele, sokan meg is puszilnák, amit persze nem lehet. 

Olyankor szeretnének megpuszilgatni, de a vírus miatt ez nem lehetséges, így mindenki ígéretet tesz, hogy majd hozzám küldi maszkért az ismerőseit is.

Xantus nem szégyelli, hogy három diplomája ellenére maszkokat árul, szerinte inkább az a szomorú, hogy nemcsak az ő élete változott meg a Covid, az egész világ küzd a világjárvány gazdasági következményeivel. 

Azt sem tartom kizártnak, hogy a vírushelyzet után is fontos lesz megtartani egy másodállást. A lényeg, hogy senki ne adja fel, én sem teszem, hiszen biztos vagyok abban, hogy túl leszünk ezen az egészen.

Tovább is van: Gergely Róbert a Reggeliben mesélt arról, hogy ő is talált magának egy átmeneti állást, ő lángosfutárnak állt. 

Észrevettem, hogy nemcsak, hogy nincs munkánk, hanem rengeteg szabadidőnk lesz. A véletlen úgy hozta, meg kellett mutatnom azoknak, akik elkeseredettek, vagy akik nem tudják, hogy mit kezdjenek magukkal, hogy valamit azért lehet csinálni.