Natalie Portman az Armchair Expert című podcastben beszélt arról, mennyire megnehezítette az egészséges szexualitása kialakulását az, hogy nagyon fiatal korától ismeri őt a nyilvánosság, és annak ellenére, hogy akkor még gyerek volt, nőként kezelték. Élete első filmje, az 1994-es Léon, a profi forgatásán töltötte be a 12-t.

Az, hogy gyerekkoromban szexualizáltak, problémát okozott a saját szexualitásom megélésében, félni kezdtem tőle.

Emiatt, egyfajta önvédelmi technikaként, Portman tudatosan hagyta rejtve személyisége bizonyos részeit. Erre vezethető vissza szerinte, hogy nagyon sokan azt hiszik róla, hogy egy humortalan, prűd és konzervatív ember, de ez cseppet sem zavarja, sőt. 

Szándékosan törekedtem arra, hogy így viselkedjek, így éreztem magam biztonságban. Ha valaki tisztel, nem fog tárgyiasítani. 

Amikor 1997-ben felajánlottak neki egy szerepet a Lolitában, amiben egy olyan 12 éves kislányt kellett volna alakítania, aki egy középkorú férfivel kerül szexuális kapcsolatba, visszautasította, mert egyrészt nem akart szexjeleneteket forgatni, de azt sem, hogy egy elcsábítható kislányként tekintsenek rá a való életben. (Ekkor 15 volt.)

Amikor ilyen idős vagy, a szexualitásod csak a magadé, megvannak a magad vágyai, és magadnak kell felfedezned a dolgokat... de eközben nem feltétlenül érzed magad biztonságban. 

Amikor a podcast műsorvezetője úgy jellemezte a szexjelenetektől ódzkodó színésznőt, mint Miley Cyrus és Bella Thorne teljes ellentétje, vagyis Portman hiába vált gyerekként híressé, felnőtt korában nem teregeti ki a szexuális életét, a sztár azt mondta, ez pontosan így van.