Jamie Spears a CCN-nek azt nyilatkozta, lánya augusztus óta nem áll szóba vele. Akkoriban történt, hogy az énekesnő ügyvédjei kérvényezték: szüntessék meg a férfi gyámsági jogát a lánya ügyei fölött, szemlézte az ET. Spears most valószínűleg még dühösebb lehet az apjára, mivel kérelmét visszautasították: az apja továbbra is gyámja marad a 39 éves énekesnőnek. 

Szeretem a lányom és nagyon hiányzik. Amikor egy családtagnak különleges védelemre és gondoskodásra van szüksége, a családnak támogatnia kell, mint ahogyan én is támogattam az utóbbi több mint 12 évben. Megvédtem, oltalmaztam, és továbbra is feltétel nélkül szeretem.

Jamie Spears szerint nem ő, hanem lánya ügyvédi gárdája azok a személyek, aki rosszat akar az énekesnőnek, és saját érdekeik szerint cselekszenek. 

Jamie Spears ügyvédje, Vivian Lee Thoreen szerint Britney Spears jogi képviselői nem engedik, hogy a sztár az apával beszéljen. Thoreen úgy látja, Britney Spears és apja közötti viszony ugyanolyan volt, mint a többi apa-lánya viszony, egészen addig, míg az énekesnő ügyvédjei rá nem szóltak Spearsre, hogy ne beszéljen apjával. Az énekesnő a tárgyalás előtti napon beszélt utoljára az apjával még augusztusban, Thoreen elmondása szerint beszélgetésük teljesen hétköznapi és kellemes volt.