Öt év járás után tavaly december közepén szakított egymással Görgényi Fruzsina és Vastag Csaba. A Barátok közt színésznője a Fókusznak mesélt arról, hogyan érzi magát a történtek után. A színésznő éppen (színes) tésztát készített, amikor megérkezett a műsor stábja új, belvárosi lakásába. Görgényinek annyira bejött a tésztakészítés, amire az első karanténidőszakban kapott rá, hogy azt tervezi, nyit egy kézműves tésztázót. 

Na de térjünk inkább vissza a szakítására. Görgényi most először élte át, hogy a szíve még nagyon ott akar maradni valahol, de az eszével tudja, hogy már nem ott van a helye. Ezért döntött úgy, hogy szakít az énekessel. A színésznő sokat olvas, például Popper Pétertől is, akinek soraiból sokat okult. 

Pont Popper Péternél olvastam valamelyik nap, hogy nem szabad elfutni a bánat elől, mert akkor az csak elhatalmasodik rajtad. Próbálok tudatosan gyászolni.

Ebből fakadóan Görgényi még nem is gondolkodik azon, hogy egy új szerelmi kalandba kezdjen, főleg, hogy korábban már elkövette azt a hibát, hogy egy véget ért románca után túl hamar találta magát egy másikban. Vastag Csabával való szakításáról most először beszélt, és csak azért, hogy elejét vegye a pletykáknak. 

Az is hozzájárult ahhoz, hogy igazán mély tudott lenni a szerelmünk, hogy próbáltuk magunkat megóvni a külvilágtól. Az, hogy most felkapta ezt a sajtó, láttunk már ilyet. Sajnos, nem tudok előrukkolni tányértöréssel, ajtócsapkodással, semmi ilyennel, tényleg hatalmas nagy tiszteletben és szeretetben váltunk el egymástól. 

Hozzátette, egyikőjük sem tett olyat, ami miatt ne tudnának a másik szemébe nézni, ez pedig szerinte egy jó alap arra, hogy később barátsággá alakuljon a kapcsolatuk. Addig is örökbe fogadott egy macskát.