A múlt héten meglett a jogsim, ahogy mindig is emlegettük, mert úgy örültél, hogy végre el tudok menni hozzád kocsival

– így kezdődik bizonyos Olivia Rodrigo új dala, a Drivers License. A címben kiemelt jogosítvány azonban túl későn érkezett: a számban elmesélt sztori szerint a kapcsolatnak addigra végre lett, mire az énekesnő önállóan autózhatott volna. Olivia Rodrigo 17 éves, és a fene tudja, miből tudta előre, hogy ennyi embert érdekelni fog, hogy mi van a jogsijával, de igaza lett: ez a dal messze 2021 eddigi legnagyobb slágere, de már most sok kritikus az év dalaként említi. A Spotify-on a héten kedden kb. 17 milliószor hallgatták meg ezt a dalt, ami teljesen rekord: a karácsonyi dalokat leszámítva még soha egy számmal se fordult elő, hogy egyetlen nap alatt 17 milliószor hallgatták volna meg.

Hát hallgassa meg most ön is ezt a klasszikus hangszerelésű, érzelmes, szakítós számot, íme a klipje.

Olivia Rodrigóról annyit érdemes tudni, hogy 2003-ban született Kaliforniában, és a Disney Channel Bizaardvark című sorozatában, és a High School Musical tévésorozat-verziójában tűnt fel eddig, de különösebben nagy sztárnak 2021-ig nem számított, a Getty archívumában nincs is róla 2019 novemberénél frissebb fotó, ekkor készült a fenti borítókép.

Rodrigo az Instáján az utóbbi napokban sorra posztolja, hogy a Drivers License milyen népszerűségi rekordokat dönt meg sorozatosan, a világ két mérvadó slágerlistája közül a britet péntek óta ez a dal vezeti, az amerikain meg még nem lehet rajta, mert a hivatalos megjelenés csak pár napja volt. Mindenesetre ezek után meglepetés lesz, ha ez a szám nem lesz egy pillanat alatt az amerikaiak kedvence is, Rodrigót mindenhol az új Taylor Swiftként emlegetik.