Tavaly decemberben jelent meg a Netflixen a Bridgerton című kosztümös sorozat, amelynek rövid idő alatt rengeteg rajongója lett. Az 1800-as évek elején játszódó történetben természetesen minden leányt jól akarnak férjhez adni, minden férfi bájos leányt kíván nőül venni, és közben vadul folyik az intrika.

Na de nem emiatt írnak róla rendszeresen a bulvárlapok, hanem azért, mert a két főszereplő, Phoebe Dynevor és Regé-Jean Page nagyon meggyőző szeretkezős jeleneteket adnak elő. Körülbelül két hete merült fel a New York Post szerint az a probléma, hogy a Netflix hogyan tartsa távol a pornóoldalaktól a Julia Quinn regényei alapján készült sorozat szerelmi jeleneteit, merthogy azokat lelkes felhasználók önszorgalomból töltögetik fel oda, kiragadva azokat romantikus-kosztümös kontextusukból – és egészen másmilyen összefüggésbe helyezve.

Dynevor, a Daphne Bridgertont alakító színésznő korábban úgy nyilatkozott, hogy a sorozatban a szexjelenetek nem öncélúak, hanem egy fiatal nő szexuális ébredését mutatják be, történetet mondanak el, ezért is volt olyan fontos jól eljátszani őket. Egyszerű dolga mindenesetre nem volt: a Glamournak adott interjújából kiderül, hogy például abban a jelenetben, amelyben magának szerez örömöt, mindössze annyi volt a forgatókönyvben: legyen orgazmusod. Arról is beszélt, hogy a sorozatnak volt egy intimitás-koordinátora, aki ügyelt arra, hogy a színészeknek ne legyen kellemetlen az ilyen epizódokat felvenni, illetve különböző holmikat tettek a szexjelenetet forgató színészek teste közé, hogy ne érezzék magukat kiszolgáltatottan.

A sorozat mindenesetre folytatódik majd a második évaddal, és bizonyára elegendő embert lebilincselt, ha az alábbi jelenet már önmagában is elegendő volt egy rajongói Instagram-fiók elindításához.

Az intimitás-koordinátorokról volt szó a héten a Reggeli című műsorban is az RTL Klubon – ha többet szeretne tudni erről a dologról, nézze meg az alábbi videót!