Marilyn Manson exmenyasszonya, a Westworldben is szereplő Evan Rachel Wood Insta-posztjában arról írt, hogy a zenész kapcsolatuk alatt abuzálta őt. A színésznő vádjait, amely szerint a férfi lelki terrorban tartotta őt, Manson négy korábbi alkalmazottja/barátnője is megerősítette, írja a Vanity Fair.  Wood és Manson 2007 legelején jöttek össze, amikor a rocker hivatalosan még el sem vált akkori feleségétől, Dita Von Teese-től. Bármennyire is romantikusnak indult kapcsolatuk, Manson azt állította Woodról, hogy megtalálta benne a lelki ikrét, Wood ma már teljesen másképp ítéli meg kapcsolatukat, ami 2010 augusztusában ért véget, 8 hónappal a lánykérés után.

Wood Insta-oldalán beszélt arról, hogy a korábbi bántalmazóját Brian Warnernek, közismertebb nevén Marilyn Mansonnak hívják. Wood szerint,  aki 18 éves korában ismerkedett meg a zenésszel, a férfi tinédzserkora óta manipulálta őt saját kénye-kedve szerint. 

Átmosták az agyam és manipuláltak, hogy behódoljak. Már nem akarok félelemben élni a megtorlástól, rágalmazástól, fenyegetéstől. Azért vagyok itt, hogy leleplezzek egy veszélyes embert, és felhívjam rá azoknak a cégeknek a figyelmét, akik híressé tették őt, mielőtt még több életet tenne tönkre. Kiállok azokért az áldozatokért, akik nem maradnak tovább csendben.

A színésznő 2016 novemberében már beszélt arról, hogy többször is megerőszakolták: egyszer egy olyan férfi, akivel éppen együtt járt, a másik alkalommal pedig egy bár tulajdonosa. Az ő neveiket azonban nem hozta nyilvánosságra.

Wood posztja után több nő is megírta a Mansonhoz fűződő negatív élményét, amiket a színésznő Insta-sztorijaiban továbbosztott. Egy Ashley Walters nevű nő, aki először a fotósa, majd személyi asszisztense lett Mansonnak, azt írta, miután különváltak útjaik, sokáig depresszióval és poszttraumás stresszel küzdött. Walters állítása szerint Manson olyan információkat gyűjtött róla, amikkel később zsarolni tudta, teljesen elszigetelte a barátaitól, családjától. Lelki terrorban tartotta, olyan magas vagy alacsony frekvenciájú hangokat játszott le, melyekkel befolyásolni lehet az emberek hangulatát. A személyi asszisztenst nemcsak barátaitól tiltotta el, volt, hogy Manson napikig nem engedte ki a lakásából, és aludni sem hagyta. Amikor Walters panaszt tett Mansonra a sztár menedzsmentjénél, az volt a válaszuk, hogy igen, tudják, hogy Manson ilyen, de inkább ne bosszantsák fel. Egy évvel később, amikor Walters végül felmondott a zenésznél, Manson megpróbálta ellehetetleníteni, hogy ne tudjon új állást találni. Egy Sarah McNeilly nevű nő is azt írta, poszttraumás stresszben szenvedett, miután kiszabadult a zenész karmai közül, ő azonban nem részletezte a történteket.

Amikor Manson 2009-ben (vagyis akkor, amikor még Wood párja volt) a Spin nevű magazinnak az I Want to Kill You Like They Do in The Movies (Meg akarlak ölni, mint ahogy a filmekben csinálják) c. számáról beszélt, elmondta, hogy szokott arról fantáziálni, hogy Wood fejét beveri egy nagy kalapáccsal, egy évvel korábban pedig azt nyilatkozta, egy nap minden alkalommal, amikor Woodot szólította (összesen 158-szor) megvágta magát vagy a karján vagy az arcán. Miután szakítottak, Manson 2011-ben azzal is felbosszantotta az exét, hogy nyilvánosságra hozta félmeztelen fotóit.