225.000 forint pénzbüntetést, valamint 1 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság Lovasi Andrásra, közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt – jelentette be Lovasi egy Facebook-posztban.  „A bíróság büntetővégzésével szemben az ügyészségnek, nekem és az ügyvédemnek mint meghatalmazott védőnek is jogában, jogunkban állt tárgyalás megtartását indítványozni, de az ügyészség ezt nem tette, tehát tudomásul vette a velem szemben kiszabott büntetést.”

A zenész 2019-ben szabálytalanul hajtott be a a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol két autónak is nekiment, amik közül az egyik egy rendőrautó volt. A zenész vétkességét már abban az évben megállapították, és ő sem tagadta.

Az alábbiakban a nagy nyilvánosságot kapott büntetőügyemmel kapcsolatban szeretnék bejelentést tenni. Valamint – a...

Közzétette: Lovasi András – 2021. február 1., hétfő

Lovasi ügyvédje enyhíteni szerette volna a büntetést (a járművezetéstől való eltiltást), de ennek nem látták reális esélyét. Lovasi azt írja, ha a bíróság eleve közvetítői eljárást irányzott volna elő, a baleset sértettei már 2019-ben megkaphatták volna a nekik ítélt jóvátételi összeget. 

Mivel tárgyalás mellőzését kérték, mint Lovasi írja, „a bíróság döntése jogerőre emelkedik. így (vélhetően és remélhetően) véget ér az eljárás”. 

Még egyszer bocsánatot kérek a balesetért, az okozott gondokért, bajokért és legfőképp a baleset egészségügyi következményeiért. További jobbulást kívánok a vétlen sofőrnek

- zárja a bejegyzését.