Tavaly jelent meg Mariah Carey memoárja, amivel sikerült mélységesen magára haragítania nővérét, Alisont, aki úgy érzi, testvére könyve mélységesen megsértette, ezért beperelte – írja a Page Six.

A sztár a Meaning of Mariah Carey (kb: Ezt jelenti Mariah Careynek lenni) c. életrajzi könyvében többek között azt állítja, hogy amikor 12 éves volt, a 20 éves nővére, Alison váliumot adott neki, és hagyta, hogy az egyik idősebb testvérük pasijával, akinél fegyver volt, autókázni menjen. Mariah Carey azt is írja a könyvében, hogy nővére forró teával megégette őt, amit a nővér rágalmazásnak vél, ezért a manhattani bírósághoz fordult. 

Az 59 éves Alison Carey, akit korábban már prostitúció vádjával letartóztatták, önmagát képviseli a bíróságon, nincs ügyvédje. A testvére leginkább azt fájlalja, hogy az énekesnő nem közölte vele előre, miről fog írni a könyvében, és azt mondja, Maeiah Carey nem tudja alátámasztani az állításait. Saját magáról pedig azt közölte, több súlyos problémával is küzd: poszttraumás stressz-szindrómától szenved a múltban történtek miatt, depressziós, egy agysérülése miatt baj van a látásával és a rövidtávú memóriájával, valamint étkezési zavarokkal is küzd. A rendőrségre eljuttatott iratokban az is szerepel, hogy bár sokáig sikeresen mondott le az alkoholról, nemrég ismét rászokott az ivásra. És ha számszerűsítenie kellene a nővére által okozott károkat, 1,25 millió dollárra (kb. 366 millió forintra) taksálná a fájdalmát, ennyit követel a bíróságon a nővérétől.

Nemcsak Alison kapta meg a magáét a memoárban: a sztár azt állítja, bátyja fizikailag bántalmazta őt, édesanyja párja pedig azzal fenyegetőzött, hogy nemcsak a szerelmét, hanem Carey-t is megöli, ha elhagyja őt az anyuka.