Evan Rachel Wood most jelentette be, hogy decemberben feljelentette Marilyn Manson feleségét, aki azzal fenyegette, hogy terhelő fotókat hoz róla nyilvánosságra. Lindsay Usich – illetve Lindsay Elisabeth Warner, ahogy az Instagramon olvasható a neve – a színésznő állítása szerint azt akarta ezzel elérni, hogy többször ne beszéljen arról nyilvánosan, hogyan bántalmazta őt Manson, és lehetőleg a karrierjét is megtörje.

Wood valamelyik közösségimédás felületén megosztotta a rendőrségi dokumentum másolatát, írja a NY Post, de ezt valószínűleg egy eltűnő Instagram Storyban tehette, vagy azóta letörölte, mert nem találtuk meg sehol. (Korábban is volt hasonlóra példa.) A lap szerint mindenesetre kitakart belőle néhány információt, például, hogy hol adta be a feljelentést.

A színésznő állítása szerint a kérdéses fotók akkor készültek róla, amikor még Manson barátnője volt, akinek egy Las Vegas-i fellépése után fotózták le. Az egyik képen az látható, hogy egy német katonai sapkában bújik a zenészhez, az orra alatt egy odafirkált hitlerbajusszal. Előbbiről azt mondta, színpadi kellék volt, amelyet Manson a fellépésén használt, egyébként pedig ő maga nagy mennyiségű alkoholt és drogot fogyasztott több másik ember társaságában akkor éjjel.

Brian hotelszobájában voltam az éjszaka nagy részében, mivel nem voltam elég idős ahhoz, hogy a koncert után bemenjek a kaszinóba. Több ember rajzolt az arcomra, és másokéra is.

Bár azóta eltűnt a poszt, az interneten keringő screenshotok alapján Manson jelenlegi felesége valószínűleg posztolt ezekből a képekből, emiatt hozhatta nyilvánosságra a dolgot Wood. Usich egyelőre nem reagált a sajtó kérdéseire, de az Instagram Storyja már nem elérhető, és a közösségimédiás oldalain sem utal semmi a dologra.

Ha nem emlékeznének, Wood az 52 éves zenészt korábban azzal vádolta meg nyilvánosan, hogy amikor tinédzserkorában összejöttek, évekig bántalmazta, manipulálta, és még utána is fenyegette. „Átmosták az agyamat, és a teljes behódolásba manipuláltak” – írta az Instagramján.

Később pedig egy másik posztban adott segítséget Manson további lehetséges áldozatainak, kiemelve, hogy bűncselekményt követ el, aki valótlanságokat állít egy feljelentésben.

Manson közben minden vádját tagadta, azt írta, minden viszonyában minden kölcsönös megegyezésen alapult.

Ettől függetlenül azért ejtette a teljes menedzsmentje és a kiadója is. Egykori felesége, Dita Von Teese előadóművész egyetlen közleményt adott ki az ügyben, ebben azt írja, hogy nem voltak ilyen jellegű tapasztalatai Mansonnal, mert akkor hozzá sem ment volna, de egy évvel a házasságkötésük után elvált a férfi drogfüggősége és hűtlensége miatt. Továbbá kijelentette, hogy egyetlen kapcsolatban sincs helye a bántalmazásnak, és minden áldozatot arra buzdított, hogy tegyen lépéseket a gyógyulásáért. (Frissítés: azóta ezt a posztot eltávolította az oldaláról.)

 A Daily Dot pedig arról írt, hogy Annie Abrams, aki korábban bizalmas viszonyban volt Marilyn Mansonnal, egymás után hoz nyilvánosságra az Instagramján beszélgetésrészleteket, amelyek nagyon rossz fényben tüntetik fel a zenészt (ha ezt még lehet fokozni): előkerült hangfelvételek, illetve olyan üzenetváltások, amelyekben Manson Lana Del Rey egyik előnytelen fotóján gúnyolódik. Abrams a legutóbbi posztjaiban arról számolt be, hogy most már rendszeresen tapasztal zaklató, megfélemlítő, a magánéletébe beavatkozó tevékenységeket, és ezek meggyőződése szerint Mansonhoz köthetők, aki hosszú időn át manipulálta, átmosta az agyát és megfélemlítette. Hogy csak két dolgot emeljünk ki: egy ismeretlen, sötét ruhás férfi próbált bejutni a házába, ételszállító futárnak álcázva magát; a számítógépe rendszeresen jelezte, hogy valaki megpróbál hozzáférni, és elképzelhető, hogy sikerrel járt.