Február elején mutatták be a legújabb Britney Spearsről szóló dokumentumfilmet, amiről azóta már az énekesnő is kifejtette véleményét, és rajta kívül még nagyon sokan érezték úgy, kommentálniuk kell a filmet. Perez Hilton, amerikai vlogger például  a Good Morning Britain műsorban arról beszélt, hogy már nagyon bánja, hogy 2007 tájékán, amikor Spears nagyban küzdött a bíróságon gyermekei elhelyezéséért, a celebvlogger anyaságra alkalmatlannak ítélte az énekesnőt, szemlézte a Daily Mail.

Sok mindent, illetve szinte mindent megbántam, amit akkoriban mondtam Britney-ről.

A vloggernek a dokumentumfilm bemutatása óta többen is beszóltak, amiért Perez még 2008-ban azon elmélkedett, miért nem inkább Spears halt meg Heath Ledger helyett.  A színész halála után Perez honlapján mutatta meg olvasóinak, hogy egy pólót tervezett, amire egy olyan fotót tett Ledgerről, ami a Túl a barátságon c. filmből volt kivágva. 

Miért nem lehetett inkább Britney?

- volt olvasható a pólón. Perez a műsorban elmondta, több sztárnak is volt idegösszeomlása az utóbbi időben, tavaly például Kanye Westnek, de akkor sem tapasztalta, hogy az emberek együttérzéssel gondoltak volna a rapperre a vele történtek miatt. 

Azt pedig már a The Sun írta meg, hogy Spears egykori dalszövegírója szerint az énekesnőt úgy kezelik, mint egy kisgyereket. 

39 éves és már hosszú ideje él ebben a helyzetben. Semmi értelme, hogy úgy kezelik, mint egy totyogós tanuló kisgyereket, akinek semmihez nincsen joga

– mondta Claude Kelly, aki Spears 2008-ban megjelent Circus c. albumán munkálkodott. Kelly szerint, aki korábban már Miley Cyrusszal és Christina Aguilerával is dolgozott, több sztár is volt, akinek látványosan omlott össze az élete, vált el botrányok között vagy kapott idegösszeomlást, mégsem kezelték úgy őket, mint Spearst, akit szinte minden jogától megfosztottak.

Az NBC News pedig arról ír, hogy az énekesnő korábbi menedzsere, Alli Sims (borítóképünkön is ő látható) azt nyilatkozta, bűntudata van, amiért nem állt ellen Jamie Spears fenyegetésének, és magára hagyta az énekesnőt 12 évvel ezelőtt. Sims 2007-ben hagyta ott rendezvényszervezői munkáját, hogy Spears  asszisztense legyen, de csak egy évig dolgozhatott a sztár mellett, 2008-ban ugyanis Jamie Spears halálosan megfenyegette.

Egyértelműen halálos fenyegetés volt. Nem tettem túl magam rajta, ezután nem vettem fel, ha Britney hívott.

Simst többször megvádolták azzal, hogy azért kezdett az énekesnőnek dolgozni, mert élvezte, hogy a lesifotósok kereszttüzébe kerülhet, ám Sims szerint ez egy abszolút téves elképzelés. Elmondása szerint teljesen védtelenek voltak a rájuk irányuló figyelemmel szemben, ami nem ismert határokat, gyakran előfordult, hogy Spears kertje felett helikopterek köröztek, hogy az énekesnő egyetlen mozdulatáról se maradjanak le.

Sims akkor is az énekesnővel volt, amikor Spears leborotválta a haját és esernyőjével rátámadott az egyik paparazzóra. Az asszisztens elmondása szerint Spears, amikor elvették tőle a saját telefonját, gyakran idegen emberektől kérte el a mobiljukat, hogy segítséget tudjon kérni. 

Ez a helyzet jóval túlnőtt rajtam, az apját és más embereket is érintette. Tényleg úgy gondolom, hogy Jamie (Spears apja) tényleg csinált volna valamit, ha nem tűnök el. 

Simst azóta is gyötri a lelkiismeret-furdalás, hogy 2008-ban magára hagyta az énekesnőt, aki utána még többször is megpróbálta keresni őt, de Sims nem vette fel a telefont. Azóta is mindennap gondol rá.

Elképzelésem sincs, mennyire egyedül érezhette magát. Amikor belegondolok, milyen régóta él így, már 13 éve, nagyon szomorú leszek. Nagyon remélem, hogy egy nap képes lesz elmondani a történetét, ha úgy érzi, erre van szüksége. Ha így lesz, készülj fel, mert sokkal több van még ebben a történetben, mint amit bárki el tudna képzelni.