Salma Hayek az Armchair Expert podcastban üzent azoknak az embereknek, akik szerint csak a pénzéért ment férjéhez, a francia üzletember François-Henri Pinaulthoz 2009-ben, szemlézte az ET Online. A színésznő azt mondta, a képeken nem látszik, hogy a férje, akitől már van egy 13 éves lánya, mennyire varázslatos személyiség. Pinault jobb emberré teszi Hayeket, aki mellett képes fejlődni, tanulni. 

Amikor hozzámentem, mindenki azt mondta, hogy ó, ez egy szerzett házasság, biztosan a pénzéért veszem el. Én meg úgy voltam vele, hogy jól van, mondj csak, amit akarsz, baszd meg. 15 éve vagyunk együtt, a szerelmünk még mindig erős, soha nem is volt másképp. 

A színésznő szerint aki azzal vádolja őt, hogy csak az anyagiak miatt kötött ki Pinault oldalán, az nemcsak őt, hanem a férjét is megsérti. 

Hayek ugyanakkor elmondta, hogy az ő fejében is volt néhány sztereotípia a gazdag emberekről – nem is akart egy „ilyennel” összejönni –, de férje mindegyikre rácáfolt. Az sem igaz például, hogy a férfi munkamániás lenne, igenis le tudja tenni a munkát, utána pedig mosolyogva fordul feleségéhez. 

Amikor pedig vakációzni megyünk, teljesen kikapcsol. A pillanatnak él. 

A sztár azonban nemcsak házasságáról, hanem egyik rémes szexjelenetéről is nyilatkozott a fent megnevezett podcastban, erről a Page Six írt. Hayek úgy állt neki az 1995-ben bemutatott Desperado c. című film forgatásához, hogy nem tudta, hogy szexjelenete is lesz benne. 

Amikor elkezdtük a forgatást, zokogásban törtem ki. Nem tudtam, hogy képes leszek-e rá. Féltem. 

A jelenetben Hayeknek Antonio Banderasszal kellett ágyba bújnia, és bár a férfi úriember módjára, nagyon figyelmesen viselkedett, Hayeket zavarba hozta, mennyire felszabadultan játszik a színész. 

Sírni kezdem, ő pedig azt mondta, hogy szörnyen érzi magát miattam. Aztán én is zavarba jöttem, hogy elsírtam magam. Megpróbáltak megnevettetni, ami vagy 2 percig segített is, de utána ismét sírni kezdtem. Végül megcsináltuk. A legjobb formánkat nyújtottunk, amire akkor képesek voltunk. 

Hayek leginkább azért ódzkodott a jelenettől, mert nem akarta, hogy az apja és a fiútestvére így lássa őt. Bezzeg, ha ő is fiú lett volna, mondta a színésznő, semmi probléma nem lett volna a szexjelenetből. Amikor bemutatták a filmet, Hayek az édesapját is magával vitte, de a férfi kisétált a teremből, amikor lánya meztelenkedni kezdett a mozivásznon.