Matthew McConaughey  Rob Lowe podcastjában mesélt arról, hogy annak idején ő is járt meghallgatáson a Titanic férfi főszerepéért. Kate Winslettel közösen olvasta fel a szövegét, és azt gondolta, jó esélye van arra, hogy bekerüljön a filmbe. De ahogy azt tudhatja, a színész nem kapta meg a munkát, Leonardo DiCapriót választották helyette.

Szóval elmentem és megcsináltam a felolvasást Kate Winslettel. Ez egy olyan meghallgatás volt, ahol fel is vették a jelenetet, hogy megnézzék, hogyan működne a dolog. Miután elmentünk, azok közül, akik jelen voltak a meghallgatáson, néhányan követtek és azt mondták, minden jól ment, megölelgettek. Tényleg azt gondoltam ekkor, hogy akár még meg is kaphatom a szerepet. 

McConaughey  a meghallgatás után nagyon bizakodott benne, hogy övé lesz a meló, ám a felkérés helyett olyan pletykákat kezdtek terjedni, hogy bár felajánlották neki a szerepet, ő nem fogadta el. 

Nem igaz! Nem utasítottam vissza a szerepet, mert soha fel sem ajánlották. Egy ideig úgy voltam, hogy megkeresem azt az ügynököt, aki elkezdte ezt a hazugságot terjeszteni. Nagy bajban van!

DiCaprióról viszont így is kellemes emlékei vannak – A Wall Street farkasa című filmben dolgoztak együtt –, azt mondta róla, jóindulatú ember. „Azt akarja, hogy jól jöjjél ki a dolgokból. Nem mindenki ilyen. Nem akarják, hogy neked is jó legyen.”