Nemrég erősítette meg Harry herceg, hogy vezető állást kapott egy lelki egészséggel foglalkozó startupnál, amelynek szolgáltatásait korábban maga is használta (BetterUp), erre most kiderült, hogy igazából már hónapok óta dolgozik nekik, sőt, egy másik munkája is van.

A másik munkát az Aspen Institute nevű nonprofit szervezetben végzi, mint írják, egyike annak a tizenöt szakértőből álló csapatnak, akik az online terjedő álhírek, hamis információk okozta dezinformációs válsággal foglalkoznak. Ez egy fél éves elkötelezettség, amelyben, mint egy közleményben kifejtette, nagy lelkesedéssel áll ahhoz, hogy segítse a „a dezinformációs krízis megoldásorientált megközelítését”, mert napjaink digitális világa lavinaként zúdítja ránk a hamis információkat, amivel mind egyéni, mind társadalmi szinten megnehezítik a tiszta fejjel gondolkodást, és annak teljes körű megértését, milyen világban élünk.

Ez is olyan terület, amely közel áll a herceghez, hiszen mind ő, mind a felesége többször beszéltek erről nyilvánosan, és még pert is indítottak azért, mert (főleg az angol bulvármédia) valótlanságokat írt róluk, vagy éppenséggel olyan rosszindulattal kezelte őket, ami nehezen feldolgozható lelki traumákat okozott nekik. (Emlékeznek még a Buzzfeed összehasonlítására arról, mennyire különbözően kezelték Kate Middletont és Meghan Markle-t?)

A BetterUp-os munkájára visszatérve, a cég vezérigazgatója mondta el a BBC-nek, hogy a herceg már néhány hónapja nekik dolgozik, amit megtiszteltetésnek tartanak. „Elképesztő a hozzáállása, tele van energiával és lelkesedéssel – van egy olyan érzésem, hogy be fog válni” – közölte Alex Robichaux. Azt még mindig nem mondták el, milyen munkaórákkal, milyen bérrel vették fel, hiszen magáncégről van szó, viszont azt igen, hogy kérte, mindenki hívja csak Harrynek, és így is tesznek.

További apróságok Harry herceg körül:

  • Ősszel mutat be a Lifetime egy filmet, aminek az a címe, hogy Harry & Meghan: Escaping the Palace (Harry és Meghan: menekülés a palotából). És pont erről szól, a pár elmúlt egy évéről – egyébként van két előzményfilmje, ez és ez. (ETOnline)
  • A hercegi pár kitálalós Oprah-interjúja óta folyamatosan pedzegeti az angol bulvársajtó, de még a BBC egyes műsorai is hogy most akkor milyenek az erőviszonyok a királyi családban. Nyilván erről sosem fogunk személyesen meggyőződni, de ha ezek alapján ítélünk, akkor II. Erzsébet nincs elragadtatva Károly herceg kötelességtudatától, és igazából Vilmos herceg az, aki szerinte megfelelően áll hazája szolgálatának kérdéseihez.
  • Vilmosról írták a lapok azt is, hogy nagyon hiányzik neki a testvére, akivel együtt nőttek fel, rengeteg közös munkájuk is volt, és ez az érzés már nem is fog elmúlni. Ugyanakkor a közelmúltban volt köztük egy bizalmi válság is, hiszen Gayle King, az öccséék jó barátja kikotyogta egy tévéműsorban, hogy az Oprah-interjú óta a testvérek már beszéltek egymással, de ez „nem volt produktív” – vagyis joggal tarthat attól, hogy bármit mond, az az amerikai bulvársajtóba kerül majd. Mindenesetre nyáron lesz a dédapjuk századik születésnapja, és egy szobrot is avatnak majd az édesanyjuknak, szóval lesz alkalmuk találkozni és beszélgetni.
  • Harry nemrég előszót írt egy könyvhöz, amelyet olyan gyerekeknek szántak, akik a koronavírus-járvány miatt veszítették el az egészségügyben dolgozó szüleiket. Ebben szóba hozza saját tapasztalatát, vagyis, hogy 12 évesen veszítette el édesanyját, és azt, hogy bár a szüleink elmennek a mennyországba, a szeretet és a közös emlékek megmaradnak. A kötetet Angliában terjeszik.

Lehet, hogy egyedül érzed magad, szomorú vagy mérges leszel, rosszul érzed magad. Ez az érzés el fog múlni. És megígérek valamit – jobban, erősebbnek fogod érezni magad akkor, ha készen állsz arra, hogy beszélj róla, mit érzel. [...] Remélem, ez a könyv segít emlékezni arra, milyen különleges volt a szülőd vagy szeretted. És milyen különleges vagy te magad is.

Címlap-és borítókép: Harry herceg 2020 márciusában.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Harry herceg igazából hónapok óta dolgozik, több helyen is

Eléggé beindultak náluk a dolgok, ráadásul csupa olyat csinál, ami szívügye. Plusz: néhány pletyka a családról.

8 · Mar 25, 2021 06:52am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments