Jennifer Love Hewitt 1989 óta szerepel sorozatokban és filmekben, vagyis kislánykora óta láthatni őt mindenféle produkcióban. A kilencvenes évek vége felé kezdett el szerepeket kapni olyan filmekben, amelyek nagy sikerrel mentek a mozikban , ezzel pedig az is járt, hogy mindenki felfigyelt rá, milyen jól néz ki, és illetlenül viselkedtek vele – erről a színésznő a Vulture-nak adott interjújában beszélt, amely március 29-én jelent meg.

Érdekes, pont most néztem meg a Britney Spears-dokumentumfilmet, és van egy teljes rész, amelyben a melleiről van szó. Amikor én mentem át ezen, és a riporterek olyat kérdeztek, ami ma elképesztően illetlen és visszataszító lenne, az akkor nem tűnt annak. Mármint, alig volt rajtam ruha az egész filmben. Valamiért az agyamban megszólalt a hang, hogy jó, hát biztos nem kérdeznének ilyet, ha az nem lenne helyénvaló. 

A Tudom, mit tettél tavaly nyáron után kezdték furcsa kérdésekkel bombázni, azt mondta, az volt az első alkalom, hogy mélyen kivágott ruhát viselt egy szerephez.

Vagy annak, vagy a film folytatásának volt is egy sajtótájékoztatója, amelyre szilikonmentes feliratú pólóban ment, mert már tudta, hogy hozzá intézett első kérdés úgyis csak a mellekről fog szólni. A Szívtipróknál nagyjából ugyanez volt, csak ott még súlyosabban jött elő a dolog – nézzék csak meg a hivatalos filmelőzetest, tényleg kábé Hewitt mellei vannak az egész középpontjában.

 Neki azért is volt olyan nehéz ezt feldolgoznia, mert nagyon keményen dolgozott, hogy minél jobb alakítást nyújtson abban a filmben – nem is csoda, Sigourney Weaver, Gene Hackman, Ray Liotta mellett játszott. A 42 éves, kétgyerekes színésznő ma már azt gondolja, kár, hogy annak idején csak kinevette ezeket a kérdéseket. 

Most, hogy idősebb vagyok, azt gondolom, „bárcsak tisztában lettem volna azzal, mennyire nem helyénvaló ez, úgy megvédhettem volna magam valahogy, vagy csak nem válaszoltam volna azokra a kérdésekre”.

Most azt reméli, a jelen korra megváltozott közbeszéd talán megóvja majd a fiatal nőket attól, hogy ilyesmivel kelljen foglalkozniuk.

Címlap-és borítókép: egy jelenet a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című filmből.