Bevonták egy Isaac Herschkopf nevű amerikai pszichiáter engedélyét, írja a Page Six. A férfi ügyfélköre korábban igazán híres emberekből állt, kezelte például Gwyneth Paltrow színésznőt (a borító- és címlapképen ő látható) és Courtney Love zenészt is. Ezentúl azért nem praktizálhat, mert kiderült róla, hogy nem annyira a páciensei, mind inkább a maga javát igyekezett szolgálni.

2019-ben, egy podcastben leplezték le (The Shrink Next Door), mint kiderült, több ügyfelét is sikerült meggyőznie arról, hogy a vagyonukat adják neki, valakinek még a Hampton-vidéken fekvő otthonát is sikerült „átvennie”, és úgy élt benne, mintha a sajátja lenne. Joe Nocera, aki lebuktatta, úgy véli, a befolyásolás, a befolyással való visszaélés az, amiről ez az ügy igazán szól: az orvos az ügyfeleit szinte megbabonázta, és rávette, hogy az ő javát szolgálják. 

Két évig nyomoztak ellene, a 70 éves férfit végül 16 vádpontban találták bűnösnek, többek közt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és kuruzslás miatt, illetve gyakorlatilag azért is elmarasztalták, mert alkalmatlan volt a feladatra, amelyet végzett.

Egyik egykori páciensét Marty Markowitzot három évtizeden át kezelte. Markowitz tanúskodott az ügyben, elmondva, Herschkopf elérte, hogy megszakítsa a kapcsolatot a családtagjaival, és vagyonából milliókat örökítsen az orvos családjára. 

A történet alapján az Apple TV+ minisorozatot készít, amelyben Paul Rudd és Will Ferrell fognak szerepelni.