GettyImages-1232558732

Katalin hercegné feladta az álmát a férjéért, Vilmosért

2021.05.12. 14:40 Módosítva: 2021.05.12. 14:40

A mindig stílusos Katalin hercegné rajong a férjéért, Vilmosért. A brit monarchia egyik legnépszerűbb szerelmespárjának magánélete mindig is érdekelte az embereket, gondoljunk csak vissza a tíz évvel ezelőtti esküvőjükre: a Westminsteri apátságban tartott házasságkötést közel kétmillióan nézték. 

Bár Katalin és Vilmos szerelme a St. Andrews Egyetemen kezdődött, a királyi család szakértője, Katie Nicholl a Kate: The Future Queen című új könyvében azt írja, a hercegnének érdekes útja vezetett odáig. Eredetileg ugyanis nem ezt az intézményt választotta a továbbtanulásra, az álma ugyanis az Edinburgh-i Egyetem volt, miután itt van Nagy-Britannia egyik legjobb művészettörténeti képzése, ráadásul a két gimis legjobb barátnője is ott tanult tovább. Bár felvették, mégsem kezdte meg ott tanulmányait, inkább halasztott egy teljes évet, és máshol (St. Andrews) próbálkozott. A döntés akkor mindenkit meglepett.

Ez a lépés nem volt jellemző Katalinra. Semmi sem garantálta, hogy bekerül a St. Andrews művészettörténet szakára, amire óriási volt a túljelentkezés. Miután megerősítették, hogy Vilmos is oda fog járni, úgy érezte, ez a helyes döntés. Katalin biztosan látta az újságokat. Tudnia kellett, hogy Vilmos is oda jelentkezett és hogy minden esély megvan rá, hogy ugyanakkor, ugyanazon a szakon tanuljanak, ha felveszik őt

– olvasható a könyvben. Aztán így is lett, bár Vilmos menet közben szakot váltott. Az egyetem pedig azóta is büszke egykori növendékeire, még a harmadik gyerekük születésekor is megragadták az alkalmat, hogy gratuláljanak nekik.