A brit királyi családról ezúttal kivételesen nem a botrányai miatt írunk. Egy érdekes cikkre bukkantunk a Hello magazinban, amelyben felsorolják azokat az ételeket vagy hozzávalókat, amelyek soha vagy csak ritka esetben kerülhetnek II. Erzsébet asztalára. A fenti borítóképen Vilmos herceg és Katalin hercegné látható, amint épp fagyiznak, azt szabad nekik!

Fokhagyma és hagyma

A Buckingham Palotában tiltólistás ételek a fokhagyma és a hagyma, mégpedig azért, amiért a legtöbben imádják: az illatuk miatt. A volt királyi séf, Darren McGrady egy interjúban elárulta, hogy a palota szakácsainak tilos túl sok hagymát vagy fokhagymát tartalmazó ételt felszolgálni, mert ha így tesznek, alaposan magukra haragítják a királynőt.

Tengeri herkentyűk

A kagyló, a rák és a tengeri herkenytű évszázadok óta tiltott, melynek egyszerű oka van: túl könnyen lesz tőlük beteg az ember, ha nem jól vannak elkészítve. II. Erzsébet soha nem is fogyaszt ilyen ételeket, fia Károly azonban olykor eszik kagylót.

Libamáj

A walesi herceg 2008-ban határozatban rögzítette, hogy a királyi család nem fogyaszt többé tömött kacsa- és libamájat. A hír egy bristoli PETA-aktivistának címzett levélből derült ki, amelyben Károly herceg azt is megjegyezte, hogy ha szeretett sajtüzlete nem hagy fel a hízott libamáj árusításával, többé nem rendel tőlük semmilyen terméket.

Tészta

Szintén Darren McGrady korábban azt is elárulta, hogy a királynő igyekszik egészségesen étkezni, ezért kerüli a keményítőben gazdag ételeket, többek között a tésztát, a rizst és a krumplit, amelyekből csak különleges alkalmakkor fogyaszt egy keveset.

Tatár beefsteak

A királyi család nem ehet nyers húst, a tengeri herkentyűkhöz hasonlóan azért, hogy kerülje az ételmérgezés kockázatát.