Keira Knightley arról beszélt egy friss interjúban: nyomasztó, hogy a nők már ki sem mehetnek az utcára anélkül, hogy ne szóljon be nekik valaki. A színésznő elmondta, korábban őt is érték kellemetlenségek, ezért, mielőtt elindul otthonról, óvintézkedéseket tesz – hogy miket, az sajnos nem derült ki. 

A Harper’s Bazaar magazinban megjelent cikkben a színésznő indulatosan fejtette ki a véleményét.

Nem ismerek olyan nőt, magamat is beleértve, akit ne zaklattak volna már valamilyen módon, legyen szó akár mutogatásról, akár fogdosásról. De mondhatnám azt is, amikor egy fickó azt kiabálja, elvágom a torkodat, vagy megüt. Valamelyiken mindenki átesett már, és ez kurvára nyomasztó.

A 36 éves Knightley nem először beszél ilyen negatívan a nők helyzetéről. Januárban például a filmjeivel kapcsolatban került elő a téma: ekkor jelentette be, hogy többé nem hajlandó levetkőzni egy forgatáson – kivéve, ha abban a jelenetben elengedhetetlen a dolog, illetve, ha női rendezője van a produkciónak , mert rettentően unja, hogy férfiak csorgatják rá a nyálukat.

Erről a témáról egyébként a Velvet olvasói is tudnának mesélni, sőt, meséltek is, méghozzá a Randiblog inbox posztsorozatban, kattintson ide az egyik beszámolóért!