A magyar televíziózás egyik legnépszerűbb vetélkedője, a Szerencsekerék ismét képernyőre kerül a TV2-n, ezúttal Kasza Tibor vezetésével. A tévés több mint egy éve nem forgathatott, így alig várta, hogy újra munkába állhasson. Az elmúlt időszak nehézségeiről, lelki megpróbáltatásairól és látványos fogyásáról is kérdeztük.

Magyarországon a Szerencsekerék 1993-tól a köztévén futott, 1997-től 2001-ig a TV2-n ment. Milyen érzés egy ilyen múlttal rendelkező műsor részének lenni?

Az Egyesült Államokban 46 éve megy ez a műsor. Az, hogy ebben a történetben most én is „szerepelhetek”, elképesztő menő. Az elején fel sem fogtam, mennyire megtisztelő projektben dolgozhatok! Ez a show generációknak határozza meg a kvízműsorokról alkotott véleményét. Rengeteg munkát tettünk a felkészülésbe, hogy friss és lendületes adásokat hozzunk létre. Amiben tudtam, segítettem, a reklámkampányban a beharangozó kisfilm is például az én ötletem volt. Itt nemcsak játszunk, hanem a late-night talk show hangulat is jelen van. Fontos, hogy nem néztem meg korábbi adásokat, hiszen az ember akaratlanul is lemásolhatja a korábbi műsorvezetők gesztusait, szófordulatait, ezt pedig nem akartam. Elővettem egy üres lapot és saját stílust alkottam.

Hogyan élte meg az elmúlt egy évet, köztük a koronavírus-járványt?

Rosszul. A koronavírus miatt 108 kilóra híztam. Hiányoztak a koncertek, a társas interakciók, hogy nem dolgozhattam úgy, mint azelőtt. Több mint egy éve nem is forgattam. Lelkileg megterhelő időszakon vagyok túl. Bár nem kaptam el a betegséget, maradtak nyomai ennek a pandémiás időszaknak: rossz alvó lettem, időnként rémálmok gyötörnek, sokat szorongok.

Mi okozhatja ezt? Fél a megbetegedéstől?

Nem. Az a nyomás, ami az emberekre nehezedett, ezt váltotta ki belőlem. Kiszámíthatatlan jövő előtt álltunk, azt sem tudtuk, mi vár ránk. Vajon vége lesz? Ha egyszer befejeződik, milyen új szabályok között kell élnünk? Édesapaként és férjként rengeteg kérdés volt bennem.

Szerencsére sokat javult a helyzet, de még biztosan sok időnek kell eltelnie, míg újra a „régi” önmagam lehetek.

Fantasztikus érzés például, hogy pont a Szerencsekerékkel térhetek vissza a képernyőre. Ennek örömére 16 kilótól sikerült megszabadulni egy saját diétás módszerrel.

Jobban érzi magát?

Abszolút! Most, ahogy beszélgetünk sem arra figyelek, hogy áll rajtam a ruha, hol kéne lejjebb húzni, hanem önfeledten tudok csevegni veled. Magabiztosabbnak érzem magam, műsorvezetőként is jobban teljesítek, szükség volt már erre. Bár 43 évesen az anyagcsere már nem egy gyorsvonat, mégis sikerrel jártam, úgyhogy mindenkit arra bíztatok, hogy küzdjön. Többen meg is jegyezték a stábból, mennyire jót tett nekem a fogyókúra. Jól esnek a bókok, ezt kár lenne tagadni.

Az elmúlt egy éve tehát az életmódváltásról és a pihenésről szólt?

Pozitívumnak könyvelem el, hogy több időt tölthettem a feleségemmel és a kislányommal. Kirándultunk, játszottunk, emellett láthattam olyan pillanatokat, melyről sok szülő sajnos lemarad a munka miatt.

A kislányomnak most nagyon furcsa, hogy napokra kicsekkolok otthonról, hiszen reggeltől estig forgatok.

Érdekesség, hogy a feleségemmel időnként meglátogatnak, az egyik adásban például hallható is lesz Lora Bella hangja, ahogy odaköszön nekem.

2021 hátralévő része miről szól majd?

Szeretnénk utazni, de egyelőre nincsenek konkrét tervek, emellett rengeteg koncertfelkérésem van, tele a naptár. Összetartó család vagyunk, szóval ha újra bezár az ország, akkor is elütjük majd az időt.

Július 19-én indul a megújult Szerencsekerék

A 21. századi néző igényekhez alkalmazkodva tér vissza a képernyőre július 19-étől a legendás Szerencsekerék. Kasza Tibihez civil és ismert emberek is érkeznek majd hogy szerencsét próbáljanak és megküzdjenek a feladványokkal. A betűket felfedő szerencselány az új évadban Sydney van den Bosch lesz.