Az énekesnő az újabb blogbejegyzésében hosszan kifejtette, hogy bár korábban sokan próbálták eltántorítani a szakmai elképzeléseitől, eljutott arra a pontra, hogy már csak a saját ösztöneire és vágyaira hallgat, melyben a családja maximálisan támogatja. 

Tóth Gabi korábban arról beszélt, hogy szemmel verik az anyukák a játszótéren, később pedig azt árulta el, miért küzd lelkiismeretfurdalással. Most viszont a szakmai múltjáról, jelenéről és jövőjéről írt egy terjedelmes irományt.

Naív, fiatal lányként azt gondoltam, hogy mindenre igent kell mondanom, mert azt hittem, ha másoknak megfelelek, majd engedik, hogy egyszer érvényesüljön az én akaratom. Azt hittem, ezzel kerülök közelebb az álmaimhoz, pedig egyre csak távolodtam tőlük, ahogy saját magamtól és a valós énemtől is egyre messzebb és messzebb sodródtam. Hány pofont kellett kapnom ahhoz, hogy magamhoz térjek végre, mennyi csalódás árán értettem meg, hogy hallgassak a belső hangra és álljak ki magamért? A válasz mindkét kérdésre, hogy SOKAT! De azért kaptam a Jó Istentől a férjemet és Hannit, hogy tisztán lássak végre, ráleljek az útra, ami visszavezet önmagamhoz. Hanni világított rá arra, hogy nekem tényleg ez az utam, amivel kezdtem, ahonnan jöttem. Nem véletlenül tartja a mondás, hogy ha útvesztőbe kerülünk, és nem látjuk, merre haladunk, egyszerűen vissza kell menni a kiindulási pontra.

– írta többek között az énekesnő.