Jótékonysági árverésen licitálhattak a rajongók a Barátok közt ereklyéire. A népszerű szappanopera záróepizódja július 17-én este került adásba, melyet követően az RTL Magyarország aukciót hirdetett. Összesen negyven, a sorozathoz kapcsolódó tárgy került kalapács alá. 

A 23 évadot megélt, ikonikus sorozat díszletei közül több ereklye is magas áron kelt el. Berényi Claudia kávéskészlete 210 ezer forintért talált új gazdára. Novák Laci kisboltjának vintage stílusú, zöld kisszekrényére is lehetett licitálni, ezért cserébe az egyik érdeklődő 200 ezer forintot fizetett. Még az a dedikált papírgalacsint is elárverezték, amely annak idején Magdi anyus balesetét kiváltotta. A galacsin 66 ezer forintért kelt el, az otthonkáért pedig, amelyet Magdi anyus a jelenetben visel, valaki 105 ezer forintot adott – írja a Forbes.hu a Vatera.hu közleménye nyomán. 

ÖSSZESEN 2,4 MILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE AMELLYEL AZ SOS GYERMEKFALVAK ALAPÍTVÁNYT TÁMOGATJÁK.

Új gazdára talált a Rózsa Kávézó cégtáblája és az egyik asztaláról származó lámpa is. Az a pizsama és köntös, amelyet Berényi Miklós a sorozatban viselt, egy licitálónak 7 ezer forintot ért meg.