Harry feleségének nem tetszett, hogy a műsorvezető, Piers Morgan élő adásban beszélt arról, hogy egy szavát sem hiszi el annak, amit Meghan és férje állít, sőt az egykori színésznőt a Disney egyik ikonikus szereplőjéhez hasonlította, de nem a cukisága miatt. 

Morgan még márciusban közölte a nézőkkel, hogy nem hisz Meghan-nek, és Pinokkió hercegnőnek bélyegezte a híres Oprah-interjú után. A sussexi hercegnő felháborítónak találta a kijelentést, ezért panaszt tett a férfi munkahelyén, az ITV-nél, valamint az Ofcom-nál (Kommunikációs Hivatal). A történtek után nem sokkal Morgan távozott a brit csatorna reggeli műsorából, a Good Morning Britainből. Az ügynek azonban még nincs vége, hiszen most született ítélet Markle panaszára – írja a The Sun.

Az Ofcom azt a döntést hozta, hogy a szólásszabadság védelmében a műsorvezetőnek joga volt azt mondani, hogy nem hiszi el a pár állításait. A királyi szerző, Angela Levin szerint Meghan nem nyugszik és biztosan mozgosítja az ügyvédeit, hogy megvétózzák az eredményt. Morgen örült a döntésnek, boldogságának a Twitter-oldalán adott hangot.

Boldog vagyok, hogy az OFCOM támogatta a jogomat, hogy ne higgyem el Sussex hercegének és hercegnőjének az Oprah Winfrey-nek mondott állításait, amelyek közül sok valótlannak bizonyult. Ez egy hangos győzelem a szólásszabadságban, és vereség Pinokkió hercegnő számára. Visszakapom a munkámat?

– olvasható a posztban.