Jamie Spears két millió dollárért lenne hajlandó azonnal lemondani a lánya feletti gondnokságról – ez egy bírósági jegyzőkönyvből derült ki, melyet Britney ügyvédje, Mathew Rosengart hozott nyilvánosságra.

Mathew S. Rosengart azt állítja, hogy az énekesnő édesapja megpróbálta elérni, hogy a Britney vagyonát kezelő cég fizessen ki neki 1,3 millió dollárt ügyvédi költségekre, 500 ezer dollárt a korábbi menedzsmentjének, valamint további nagyjából 200 ezer dollárt neki személyesen. Az ügyvéd szerint ez elfogadhatatlan, ezért azt szeretné, ha védence kikerülne a 13 éve tartó helyzetéből, egyben arra kérte a bíróságot, hogy jelöljenek ki egy könyvelőt Jamie Spears helyére, az énekesnő vagyonának felügyelőjeként – írja a Rolling Stone.

Spears 13 éve, az idegösszeomlása óta gyámság alatt él. A híresség júliusban került címlapokra, amikor nyilvánosan arról beszélt, hogy visszaélnek a gondnoksággal, emiatt rendőrségi bejelentést is tett. Az énekesnő azt állítja, hogy apja döntött például arról is, hogy kiveheti-e a méhen belüli fogamzásgátlóját, hogy gyereket vállaljon, emellett a gyámságról döntő tárgyalás mindössze pár perces volt, és meg sem szólalhatott. A következő meghallgatás szeptember 29-én lesz.