Szomorú hangvételű bejegyzéssel jelentkezett a közösségi oldalán Hugh Jackman. Az Oscar-díjra is jelölt ausztrál színész az Instagram-oldalán tudatta, hogy elhunyt az édesapja, Christopher John Jackman.

A színész apukája tegnap, az az szeptember 5-én halt meg. Ausztráliában most éppen erre a napra esett apák napja – írja a Daily Mail.

Jackman nagyon közeli kapcsolatot ápolt az édesapjával: a színész azt vallja, tőle tanult meg mindent. Ez azért is alakult így, mivel Jackman mindössze 8 éves volt, amikor anyja, Grace McNeil elhagyta a családot, és egyedül tért vissza az Egyesült Királyságba.

Apák napján, a kora reggeli órákban az édesapám békésen eltávozott közülünk. És bár a szívemben mély szomorúság lakozik, csordultig vagyok szeretettel és hálával. Az én apám kivételes teremtés volt. Az egész életét a családnak, a munkának és a hitének szentelte. Imádkozom, hogy békére leljen.

–  írta a közösségi oldalán az 56 éves színész.

Christopher John Jackman egyedül, szingli apaként nevelte fel három gyermekét, Hugh-t, Iant és Ralph-ot Sydneyben, miután felesége elhagyta őket.

Apám arra nevelt engem, hogy tartsam be az ígéreteimet. Még akkor is, ha kiderül, hogy sokkal jobban járnék, ha nem tartanám be a szavamat. 

– magyarázta korábban Jackman, aki csak néhány évvel ezelőtt tudta rendezni viszonyát az édesanyjával.