Az énekesnő elárulta, hogy gyerekkorában, amikor az ő szegényebb iskoláját összevonták a helyi elit intézménnyel, egy általa csak "mumustanárnőnek" nevezett oktató rendszeresen megszégyenítette őket.

Tóth Gabi, aki nemrég a Velvetnek is megszólalt az őt ért támadásokról, gondolatait egy újabb blogbejegyzésben osztotta meg.

A vidéki iskolák zömében sajnos a tehetséggondozás gyerekcipőben járt az én időmben (jesszusom, tényleg azt bírtam leírni 32 évesen, hogy az “én időmben”?), pláne egy ilyen pici városban, mint Tapolca. A tehetség, ahogy anyu szokta mondani, nagyváros-orientált dolog, nem nagyon volt lehetőség fejleszteni a készségeket. Pláne, ha valaki nem értelmiségi családból származott. A mi családunk pedig munkáscsalád volt, tehát nem nulláról, hanem mínusz 65-ről indultunk.

 – kezdte Tóth, majd a fentebb említett tanárnőről kezdett mesélni. 

Az illető bár közvetlenül nem tanított engem (csak a tesómat), mégis tudta befolyásolni az életemet, mert a kollégái is tartottak tőle. A későbbiekben csak „mumustanárnőként” fogom emlegetni. (...) Emlékszem, egyszer azt vágta a fejemhez, hogy én egy musical slágerrel akartam nevezni a versenyre. Ő egy vaskalapos, poros felfogású nő volt, számára a musical nem létezett, mint műfaj. Tényleg minden alkalmat megragadott, hogy megalázzon, akár az egész iskola előtt. Még most is nagyon rossz érzés erre gondolni, mert tudom, hogy vannak még ilyen „tóthgabik” szerte az országban, és nem mindenki olyan szerencsés, mint én, hogy a végén jóra fordul az életük.

– írta beszámolójában az énekesnő.